Annak kell eltávolítania, aki elhelyezte, vagy akinek érdekében elhelyezték

2022.04.13. 15:00

Május 3-ig kell leszedni a választási plakátokat

Lassan halad a választási plakátok eltávolítása, de a jelölteknek és jelölőszervezeteknek május 3-ig van még idejük rá.

Gyurina Zsolt

Tíz nappal az országgyűlési választás után a megyében még sok helyen láthatók a hirdetőtáblákra, hirdetőoszlopokra, villanyoszlopokra kihelyezett választási plakátok. Malomsoki István megyei jegyző lapunknak elmondta, a választási eljárási törvény szerint az országgyűlési választáson induló jelölteknek és jelölőszervezeteknek május 3-ig kell eltávolítaniuk a közterekről a kampányidőszakban kihelyezett plakátokat.

 

– A plakátot annak kell eltávolítania, aki elhelyezte, vagy akinek érdekében elhelyezték. Az önkormányzatok a határ­idő lejártát követően maguk is eltávolíthatják a plakátokat, majd az eltávolítás költségét kiszámlázhatják – osztotta meg velünk.

 

Az elmúlt választások alkalmával végül a határidő környékén eltűntek a plakátok.Szabó Norbert polgármester elmondta, hogy Écsen is plakátok díszítik még a települést, de a korábbi választások tapasztalatai alapján bízhatnak benne, hogy időben megtisztítják tőlük a falut.

 

Az önkormányzatok egy része a választás előtti időszakra hirdetőtáblákhoz hasonló kampányoszlopokat helyezett ki a közterületekre, a jelöltek és jelölőszervezetek ezekre ingyen ragaszthatták fel plakátjaikat, szóróanyagaikat. A jelölőszervezetek azonban sok plakátot villany­oszlopokra raktak, ha ezeken a határidőt követően maradnak, akkor az illetékes áramszolgáltató számlázza majd ki a leszedés költségeit.

 

Az elmúlt választások alkalmával is sokáig fent maradtak a plakátok, de végül a határidő környékén eltűntek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!