Vádirat

2022.01.14. 15:03

Letartóztatásban maradhatnak az ápolók

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség vesztegetés elfogadása bűntette, védettségi igazolással való visszaélés bűntette, valamint kábítószer birtoklás vétsége miatt folyamatban lévő ügyben indítványozta annak a két elkövetőnek a letartóztatása meghosszabbítását, akik 2021. július 28. és 2021. november 27. közötti időszakban pénzért hamis védettségi igazolvány kiállítását intézték el 27 olyan személynek, akik nem kaptak védőoltást.

kisalfold.hu

A nő és a férfi egy Komárom-Esztergom megyében található kórházban ápolóként dolgozott. A megalapozott gyanú szerint 2021. július 28. és 2021. november 27. közötti időszakban az ápolókat 27 magánszemély legalább 20.000,- Ft összeggel megvesztegette azért, hogy az ápolónő ne adja be nekik a COVID védőoltást, és így a védőoltások felvétele nélkül hamis védettségi igazolványt kapjanak. Az elkövetőkkel szemben ezen felül megalapozott a gyanú arra vonatkozóan is, hogy őrizetbe vételük előtt kokaint fogyasztottak.

 

A Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészség indítványára 2021. december 16-án egy hónap időtartamra elrendelte az ápolók letartóztatását. A főügyészség indítványt tett a gyanúsítottak letartóztatásának a meghosszabbítására tekintettel arra, hogy velük szemben továbbra is fennáll annak a veszélye, hogy szabadlábra kerülésük esetén a bizonyítást veszélyeztetnék. A bíróság az ügyészi indítványról az ügyiratok alapján fog dönteni.           

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!