házi finomságok

2021.11.29. 07:00

Helyi termékek befőzőautomatával

Halásziban öt, Kajárpécen négy befőzőautomatát adott át civil szervezeteknek és családoknak a Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF–CÖKA) és a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége.

kisalfold.hu

Országosan eddig mintegy 90 helyszínen, több mint 400 befőzőautomatát adományozott eddig a (CÖF–CÖKA), valamint a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége. Ezúttal megyénkbe érkezett a segítség: Halásziban öt, Kajárpécen négy befőzést segítő berendezést adtak át. A pandémia egyik pozitív hozadéka, hogy a hazai családok főként magyar alapanyagokat használnak fel – emelte ki Szőnyi Kinga, a Magyar Asszonyok Érdekszövetségének elnöke, felhívva a figyelmet, hogy adni jó, különösen az év ezen időszakában.

Heizler Norbert, a CÖF–CÖKA országos koordinátora szerint lekvár, befőtt, ivólé készítésére egyaránt alkalmas az automata. Kiemelte: az adományozottaktól kreativitást és karitativitást kérnek: az elkészült finomságok egy részét ajánlják fel rá­­szorulóknak, szociális intézményeknek. Ne halat, hanem hálót adjunk – vette át a szót Nagy István agrár­miniszter, aki szerint a kormány egyik célja a vidék erősítése. Halásziban helyi civil szervezetek, a mosonmagyaróvári és kimlei kertbarátok és a károlyházai, tízgyermekes Pekelniczki István kapott a berendezésből.

Címkék#CÖF-CÖKA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!