evezés

2021.07.09. 21:00

Tengeri hajókkal versenyeztek a győri fiatalok

A Győri AC evezős szakosztályának 13–14 éves és masters versenyzői vettek részt a tatai tavon megrendezett regattán.

kisalfold.hu

A versenyzők dolgát nagyban megnehezítette a szél és a nagy hullámzás. A tókerülő versenyt 5000 méteres távon rendezték, mix masters négypárevezős versenyszámban a Fodor Beatrix, Visi Anita, Klausz Orsolya, Bihari György alkotta csapat aranyérmet szerzett. A sprint tengeri hajóversenyt először rendezték meg Magyarországon. A tengeri hajókkal és a pályakialakítással a helyszínen ismerkedtek meg a versenyzők, ugyanis a szárazföldről indult a verseny és ott is ért véget.

A versenyzőnek be kellett futni a vízbe a hajóhoz, a segítők segítségével kellett beszállni a hajóba és teljesíteni a 600 m-es szlalompályát, majd visszaérkezni a kiindulóhelyre, kiszállni a hajóból és kifutni a partra. Ezen a versenyen a női tanuló 13 évesek egypárevezős számában Bohács Bianka ezüst-, női masters egypárevezősben Klausz Orsolya, férfi masters egypárevezősben Tóth György bronzérmet szerzett.

Címkék#evezés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!