Hirdetés

2024.01.19. 07:55

AMAkids – A gyors gondolkodás akadémiája: egy új módszer segítségével serkentik az agyat gondolkodásra

Több mint két éve működik Sopronban a Talentum Képességfejlesztő Központ, ahol speciális módszerekkel segítenek a gyermekeknek a felzárkóztatásban és a fejlődésben. A központban elérhető módszerek mellett most egy új kerül bevezetésre, amely segít az agynak feldolgozni a rá zúduló információáradatot.

Forrás: Schutterstock

Bokros Zsuzsa, a Talentum Képességfejlesztő Központ szakmai vezetője egy olyan központot álmodott meg, ahol legfőképp a gyermekeknek segítenek különféle módszerekkel a képességeik fejlesztésében, illetve a tehetséggondozásukban. A Talentumban jelenleg elérhető a BrainRx speciális agytréningprogram, ami egy amerikai módszeren alapszik, illetve a központban gyógypedagógiai fejlesztés is zajlik.

Az AMAkids Akadémia partnereként újdonságként a mentális aritmetika módszerét hozták el Sopronba.

Új módszerünk a mentális aritmetika, amely a legátfogóbb fejlesztést biztosítja az agy számára. A program célja mindkét agyfélteke harmonikus fejlesztése, hogy – alkalmazkodva napjaink elvárásához – a gyermekek minden erőfeszítés nélkül képesek legyenek a beérkező nagy mennyiségű információk gyors és hatékony feldolgozására!

A programban használt eszközünk az abakusz, ami már az ókorban is használt eszköz volt. Az abakuszon végzett számtani műveletek a gyermek gondolkodási képességeinek és kreativitásának fejlesztését szolgálják.

Mit fejleszt a gyors számolási készségek elsajátításán túl a program?

- elősegíti az analitikus képességek fejlődését,

- fejleszti a fotografikus memóriát,

- fejleszti a kreatív gondolkodást,

- fejleszti a figyelem összpontosításának képességét,

- fejleszti a pontosságot és a reakciósebességet.

Mindezek mellett önbizalmat ad és biztos alapot teremt a sikeres élethez!

Az AMAkids Akadémián ma már több százezer tanuló végzett tanfolyamot, 28 ország több mint 1.000 központjában.

A Talentum Képességfejlesztő Központban január 24-én és 27-én bemutató foglalkozásokat tartanak óvodásoknak és iskolásoknak. – Három korcsoportban indítunk csoportos foglalkozásokat. Az ovis csoportba az öt–hat éveseket várjuk, a középsőbe a 7–10 év közöttieket, a nagyok közé pedig a 11–16 év közöttiek kerülnek. A kisebbeknél maximum nyolc fővel indítunk el foglalkozást, a nagyobbaknál pedig maximum tíz fővel működő csoportok lesznek. A program során hetente egy alkalommal kétszer 35, illetve 45 percet foglalkozunk az óvodásokkal, iskolásokkal. Egy foglalkozás során felelevenítjük a korábbi héten elsajátított tudást, és azt követően tanulunk újat. Erre azért van szükség, hogy az új tananyag előtt még jobban rögzüljön a korábban megszerzett tudás. Van egy digitális

platformunk is, ahol otthon elvégezhető, játékos feladatokat, „Küldetéseket” végeznek a gyermekek – fejtette ki Bokros Zsuzsa.

Azok a gyerekek, akik a mi módszereinket használják, jobban tanulnak az iskolában, szorgalmasabbak és fogékonyabbak az iskolában tanított tananyag iránt.

A program 5–16 éves kor közötti gyermekeknek szól, és ami szintén fontos: mindenki számára elérhető áron!

Milyen konkrét, látható eredményeink vannak?

Már 1,5 hónap alatt a gyermek gyorsabban fog számolni, mint a társai. Képes lesz egyszerre fejben számolni és ezzel egyidejűleg pl. verset mondani. A gondolkodása felgyorsul.

3–4 hónap után a gyermek elkezd kétjegyű számokkal fejben számolni, hat hónap után háromjegyű számokkal, nemcsak abakuszon, hanem a képzeletében is.

Mottónk: Okosnak lenni menő.

További információ elérhető: a https://amakids.hu honlapon vagy a [email protected] e-mail-címen.

Továbbá kérdés esetén keressék bizalommal a +36-30/959-4899-es telefonszámot!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában