Hirdetés

2023.08.21. 11:13

Pénzügyi és számviteli álláslehetőségek Veszprémben

A pénzügyi és számviteli lehetőségek Veszprémben is meglehetősen keresettek az álláskeresők körében. Kedvező hír a számukra, hogy az ilyen jellegű pozíciók továbbra is elérhetőek a városban. A VeszpremAllas.hu kínálatában például időről időre lehet találkozni újabb lehetőségekkel a pénzügy, számvitel, kontrolling álláskategória alatt. A következőkben a gyakran visszatérő munkakörökre hozunk példákat!

Pénzügyi és számviteli álláslehetőségek Veszprémben - VeszpremAllas.hu

Forrás: VeszpremAllas.hu

Könyvelő 

A könyvelői pozíciók mondhatni rendszeres szereplői a VeszpremAllas.hu kínálatának. A linken elérhető Veszprém mérlegképes könyvelő álláskínálata. Természetesen ezen állások kapcsán az alapvető feladatokat valamennyi esetben a tipikus könyvelői tevékenységek jelentették, beleértve a számlák rögzítését és azok ellenőrzését, a hatóságok felé történő adatszolgáltatást (pl. bevallások, statisztikai jelentések), az éves beszámoló elkészítését, valamint az ügyfelekkel/társosztályokkal való kapcsolattartást.  

A pozíció betöltéséhez jellemzően mérlegképes könyvelői végzettségre, a számviteli és adózási jogszabályok naprakész ismeretére, felhasználói szintű számítógépes ismeretekre (főként MS Office), továbbá szakmai tapasztalatra volt szükség. Utóbbi persze nem minden esetben volt követelmény, hisz junior könyvelői lehetőség is előfordult már a VeszpremAllas.hu kínálatában. 

Pénzügyi ügyintéző 

Pénzügyi ügyintéző, avagy pénzügyi asszisztens pozíció ugyancsak előfordult már a veszprémi állásportál felületén. Egy ilyen lehetőség kapcsán a mindennapi feladatokat általában olyan tevékenységek jelentik, mint például a számlázás, a házipénztár kezelése, a könyvelési anyagok előkészítése, a kintlévőségek kezelése, különböző kimutatások elkészítése, valamint egyéb, a pénzügyi terület munkáját támogató tevékenység.  

Ezen feladatok ellátásához jellemzően legalább középfokú szakirányú végzettségre (a felsőfokú képesítés kétségkívül előny), magabiztos MS Office ismeretekre, továbbá olykor releváns szakmai tapasztalatra is szükség van. A személyes tulajdonságok kapcsán pedig a precizitás, a pontosság és a kiváló problémamegoldó képesség szokott megjelenni az elvárások között.  

Projektmenedzser 

Végezetül a projektmenedzser pozícióról is érdemes szót ejtenünk, amely lehetőség szintén szerepelt már a VeszpremAllas.hu kínálatában, és kifejezetten nagy jártasságot követelt meg pénzügyi területen. Ezen lehetőség esetében ugyanis a feladatok között többek között olyan felelősségek szerepeltek, mint a beszerzési eljárások és vállalkozási szerződések előkészítése, a fejlesztésekhez kapcsolódó pénzügyi számítások elvégzése, a projektet érintő költségvetések kidolgozása és pénzügyi táblák összeállítása, valamint a különböző kimutatások elkészítése.  

Az esélyes pályázáshoz pedig felsőfokú gazdasági vagy pénzügyi végzettségre, továbbá a projektkoordináció területén szerzett legalább 1 éves releváns szakmai tapasztalatra volt szükség. Mindemellett fontos elvárásként fogalmazódott még meg szöveg- és táblázatkezelő programok felhasználói szintű ismerete, a szervezőképesség, a proaktív és önálló munkavégzés képessége, továbbá a nagyfokú munkabírás is.  (X)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában