Hirdetés

2023.08.09. 00:01

Érmegyűjtéssel a nehéz sorsú családokért

A Magyar Nemzeti Bank, a Magyar Posta, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat júniusban közös kampányt hirdetett a lakosságnál kallódó aprópénz összegyűjtésére. A kampánnyal a négy szervezet nehéz sorsú családokat támogat, célja pedig az adakozásra, és egyben a fenntarthatóság fontosságára való figyelemfelhívás. A kezdeményezéshez még most sem késő csatlakozni, az érmék leadására a Magyar Posta mintegy 800 fiókjában van lehetőség.

Forrás: GettyImages

Fotó: Gudella

„Jobb helye is lehetne az apródnak” – ezzel a szlogennel indította a Magyar Nemzeti Bank, a Magyar Posta, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat az érmegyűjtési kampányt, amely hűen tükrözi a motivációt: a nappali kisasztalán, vagy az autóban, esetleg a befőttesüvegben kallódó aprópénz a rászoruló családoknál komoly segítséget jelenthet. 

A négy szervezet reményei szerint az év végéig tartó, összehangolt kampány felerősíti Lao-ce minden időben fontos üzenetét: „Aki kapni akar, az tanuljon meg adni.” 

A június közepén életbe lépett akció lényege, hogy a szervezetek által - többek között a Magyar Posta mintegy 800 fiókjában kihelyezett gyűjtőpontokon perselyekbe dobhatja a lakosság az otthon összegyűlt aprópénzt. Ezeket az MNB visszavezeti a pénzforgalomba, ellenértékét pedig a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat kapja meg, így támogatva azok közhasznú munkáját, amely a rászoruló családok boldogulásának elősegítésére irányul. 

A Magyar Nemzeti Bank számára kiemelt társadalmi felelősségvállalási cél a lakosság pénzügyi ismereteinek, tudatos pénzhasználatának erősítése, és a fenntartható gazdálkodás hangsúlyozása. Az együttműködéssel a pénzügyi edukációs célok teljesülése mellett az időről-időre felhalmozódó, otthon gyűjtögetett vagy kallódó érmék is visszakerülnek a gazdasági körforgásba és karitatív célok is teljesülnek. 

Az érdeklődők az mnb.hu/ermegyujtes oldalon tájékozódhatnak a legközelebbi perselyek helyszínéről és a kampány részleteiről. (X)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában