Hirdetés

2021.12.11. 10:00

A MÁV-Volán-csoport 2021-es fejlesztései Győr-Moson-Sopron megyében

Közel másfél éve közös úton jár a MÁV-Volán-csoport, ami Magyarország legnagyobb közösségi közlekedési vállalataként csaknem 800 millió utast szállít évente. Közös cél, hogy hosszú távon létrejöjjön az egységes és összehangolt autóbuszos és vasúti menetrend, az egységes jegy- és tarifa rendszer és utastájékoztatás. A 2021-es évben számos közös fejlesztés valósult meg az országban ennek érdekében. A forgalomba álló új járműveknek, a megújuló vasút- és busz állomásoknak, a korszerűsített pályaszakaszoknak, a bevezetett új menetrendeknek és a kedvezményes díjtermékeknek köszönhetően a fenntarthatóbb közösségi közlekedést választó utasok számára egyre jobb utazási feltételeket biztosít a vállalatcsoport.

 

„A MÁV-Volán-csoportnál a magyar vasút 175. jubileumi évében, a Vasút Európai Évében, 2021-ben is a modern és versenyképes közösségi közlekedésért dolgoztunk. Fenntartható és utasbarát szolgáltatásaink fejlesztéséért megyéinkben új járműveket állítottunk forgalomba, optimalizált és összehangolt vasúti és közúti menetrendet alkottunk, fejlesztettük szolgáltatásaink színvonalát, pálya- és állomásfelújításokkal javítottunk a menetrendszerűségen. A MÁV-Volán-csoport egy nagy, összetartó szervezet, melynek célja közös: megteremteni hazánkban a modern közösségi közlekedést, melyben a MÁV és a Volánbusz együtt szolgálja az utasok érdekeit és a környezetvédelmet.”  - mondta lapunkban Homolya Róbert, a MÁV elnök-vezérigazgatója. Kiemelte: 

Korunk legnagyobb változása a klímaváltozás megállítása, ennek keretében a széndioxid kibocsájtás csökkentése, a gazdaság és a társadalom működésének fenntarthatóvá tétele. Fejlesztéseink mellett, amelynek keretében a széndioxid kibocsájtásunkat jelentősen tudjuk csökkenteni nagyon fontos az, hogy a fogyasztókat, az utasainkat is rábírjuk arra, hogy az egyéni közlekedési módok helyett válasszák a sokkal fenntarthatóbb közösségi közlekedést, a vasúti vagy a közúti buszos közlekedést.

 

Menetrendfejlesztés

December 12-től új S10 jelzésű vonatpár közlekedik Budapest és Tatabánya, illetve Győr között az éjszakai órákban.

December 13-tól a Budapest-Győr-Szombathely IC-kben is lesz másodosztályú többteres kocsi, így lehetőség lesz kerékpárt szállítani.

 

Június óta több autóbuszjárat közlekedik a Balatonhoz többek között Győrből is. A turisztikai szezonban számos vonat nagy befogadóképességű kerékpárkocsival közlekedett.

Április óta Győr és Veszprém között, sűrűbben közlekednek a vonatok. Győr és Bakonyszentlászló között a kétóránkénti vonatokon felül sűrítőjáratok is közlekednek, alkalmazkodva a Győrbe, munkába és iskolába járók utazási igényeihez.

 

KISS

December 11-én délután elindul az első KISS a Budapest–Győr vasútvonalon. A december 12-ei menetrendváltástól munkanapokon, reggel Budapest felé, délután Budapest felől közlekedő egy-egy járatban, Győr-Moson-Sopron megyét is érintve, jár az emeletes motorvonat.

 

IC+

Új másodosztályú termes és többcélú teres IC+ kocsik közlekednek a nemzetközi vonatokban Bécs felé, valamint felújított IC minőségű kocsikban utazhatnak utasaink a nemzetközi vonatokban Budapest–Tatabánya–Győr–Hegyeshalom és Bécs útvonalon.

A többcélú termes járművek akadálymentesítettek, és kerékpár szállítására is alkalmasak. Az új IC+ kocsik a vasúttársaság szolnoki Járműjavítójában készülnek.

 

A részletekért kattintson IDE!

 

Bakony napijegy

2021-ben bevezettük a Bakony napijegyet, amely tavasztól őszig váltható meg a MÁV-START pénztáraiban, az Elvirán, a jegyautomatákban, valamint a MÁV applikációban.

A napijegy az érvényesség napján korlátlan utazásra jogosít a MÁV-START Győr – Veszprém vasútvonalán és a Volánbusz járatain Veszprém – Lókút – Eplény – Olaszfalu – Pénzesgyőr – Zirc – Nagyesztergár – Bakonynána – Szápár – Csetény – Veszprémvarsány – Románd – Bakonyoszlop – Dudar – Borzavár – Bakonybél – Porva – Csesznek – Bakonyszentkirály – Fenyőfő – Bakonykoppány

– Bakonyszücs – Bakonyszentlászló – Bakonygyirót települések közötti utazásra. 

 

Új buszok

Idén 40 új járművel bővült a Volánbusz állománya a megyében. Az új buszokkal évente megközelítőleg 3 millió utasunk számára tesszük biztonságosabbá, kényelmesebbé a szolgáltatásunkat. A modern buszok sokkal kevesebb károsanyagot bocsátanak a környezetbe.

A Volánbusz 100 elektromos autóbusz beszerzésére nyert el támogatást a Zöld Busz Programban, ezek közül 13 Győrben áll forgalomba jövőre.

 

Magyar Falu Program

A Magyar Falu program keretében Szany-Rábaszentandrás állomásépületét és annak környezetét is megújítjuk. Győrasszonyfa vasútállomáson új, korszerű állomásépületet építünk, a megye további 9 vasútállomásán – Bakonygyirót, Bakonyszentlászló, Egyed-Rábacsanak, Nyúl, Pannonhalma, Rábapordány, Tarjánpuszta, Veszprémvarsány és Vinye – telepítünk fedett kerékpártárolókat, esőbeállókat és padokat, valamint az utastájékoztatási felületeket is megújítjuk.

(X)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában