Sorosék után

2024.04.08. 18:45

Magyar Péter hisztis kirohanásaival már Ukrajnában is belopta magát a propagandisták szívébe

A külföldről fizetett ukrán propagandában Magyar Péter az új hős, aki szembeszáll végre Orbán Viktorral.

MW

Magyar Péter által meghirdetett Nemzeti menet és demonstráció egy új Magyarországért című rendezvény

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Havran Zoltán

Ukrajnában nem titkolják, hogy azt szeretnék, ha Magyar Péter annyira elvonná az Orbán-kormány figyelmét, hogy az ne tudjon arra törekedni, hogy elősegítse az azonnali tűzszünetet és az orosz–ukrán háborút lezáró béketárgyalásokat.

Az ukránok megállapítása szerint nekik meglehetősen jól jön Magyar Péter világraszóló toporzékolása, mert belpolitikai gondot okoz Orbán Viktornak, akinek így kevesebb ereje és ideje marad geopolitikára. Virágnyelven ez azt jelenti, hogy Ukrajna azt szeretné, hogy a magyar kormány ne törekedjen az azonnali tűzszünet és béketárgyalások elősegítésére az orosz–ukrán háború kapcsán.

A Bennfentes szerint a legerőteljesebb rajongást Magyar Péter az ukrán Radio Svoboda felületén érdemelte ki, amely a Radio Free Europe/Radio Liberty ukrán propagandaoldala. Erről többek között azt érdemes tudni, hogy az Amerikai Egyesült Államok Kongresszusa finanszírozza az Egyesült Államok Globális Médiaügynökségének (USAGM) támogatásán keresztül.

A nemzetközi hálózat olajozott működését mutatja, hogy a Radio Svoboda a magyarországi Szabad Európa fotóját használta föl a cikkéhez, amelyben a szombati tízezres tüntetésről tudósított. Ukrajna másik propagandafelülete is Magyarért rajong, az Ukrajinszka Pravda a Telex fotójával illusztrálta a tüntetést.

A Magyar Nemzet teljes cikke ITT olvasható el. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában