Az Igazság órája

2024.01.28. 10:05

Nem vehetnek Trump-sapkát a magyar állampolgárok (videó)

Az Egyesült Államok szuverenitásvédelmi szabályai sokkal szigorúbbak a magyarnál.

MW

Illusztráció

Forrás: AFP

Fotó: Giorgio Viera

Nagyon sokat fogunk beszélni a következő időszakban a választások kapcsán felmerülő teendőkről, de a szuverenitásvédelemnek vannak más aspektusai is – mondta el Az Igazság órájában, az Alapjogokért Központ és a Hír FM közös műsorában Lánczi Tamás, a Szuverenitásvédelmi Hivatal elnöke. Sok más területen is megkérdőjelezik a nemzetállamok önazonosságát, a szuverenitásvédelemnek van gazdasági, kulturális vetülete is, ezeket a folyamatokat is fel kell tárni – hangsúlyozta. 

A műsorban szó volt arról, hogy hiába kritizálja a magyar szabályozást a demokrata kormányzat budapesti amerikai nagykövete, az Egyesült Államok szabályozása sokkal szigorúbb a magyarnál. Törcsi Péter, az Alapjogokért Központ operatív igazgatója elmondta: 

ha magyar állampolgárként részt vennénk egy republikánus kampányeseményen, ahol a republikánus párt támogatása érdekében baseballsapkákat, pólót, kapucnis pulóvert árulnak, akkor nem vásárolhatnánk ezekből, mert külföldi állampolgárként még 10 centtel sem járulhatunk hozzá az amerikai választási kampányokhoz. 

„A mi szempontunkból nincs baloldali vagy jobboldali média, média van, azt fogjuk vizsgáljuk, hogy ezen keresztül zajlik-e befolyásolási kísérlet, akkor is, ha ez bizonyos szereplőknek nem tetszik” – mondta Lánczi Tamás. Senkit nem fognak bezáratni – tette hozzá. Törcsi Péter szerint az elmúlt 11 évben csúcsosodott ki, hogy melyek azok a külföldi tulajdonban lévő médiacégek (tévé, rádió, internetes portál), amelyek egyértelműen külföldi kormányok szócsövei. Ezt nem tiltja semmi, de jó, ha ezzel a magyar nézők is tisztában vannak – hangsúlyozta. 

A Soros-hálózattal kapcsolatban a Szuverenitásvédelmi Hivatal elnöke kifejtette: a nyílt társadalom eszméje deklaráltan szemben áll nemcsak a magyar, hanem mindenféle állami szuverenitás eszméjével. Azt állítják, hogy az állami szuverenitás rossz dolog, az ellen fel kell lépni, le kell bontani a határokat, fel kell számolni a nemzetállamokat – mutatott rá Lánczi Tamás. Aki megjegyezte, Brüsszel lopakodó jogalkotását is vizsgálni fogják majd, a hivatal ezzel is foglalkozni fog. 

Az Igazság óráját itt tekinthetik meg: 

https://www.youtube.com/watch?v=4U6a3DKMO24

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában