Baloldal

2023.07.04. 10:46

A Gyurcsány-párt alapítója tárt karokkal fogadná a migránsokat

Bauer Tamás szerint Magyarországnak, hasonlóan a nyugati- európai országokhoz szüksége van a bevándorlókra és a bevándorlásra – olvasható a Magyar Nemzet cikkében.

MW

Bauer Tamás, a Demokratikus Koalíció (DK) tagja Bokros Lajosnak, a Modern Magyarország Mozgalom (MoMa) baloldal által támogatott főpolgármester-jelöltjének kampányzáró rendezvényén Budapesten 2014. október 9-én

Forrás: MTI

Fotó: Beliczay László

Bauer Tamás, Gyurcsány-párt alapítója, volt alelnöke, egykori vezető SZDSZ-es politikus nemrég a Klubrádiónak nyilatkozva elmondta, hogy szerinte Magyarországnak szüksége van a bevándorlásra és a bevándorlókra, hasonlóan a németek és más nyugat-európai ország példájához.

Ha az ellenzéki pártok tisztességesen akarnak viselkedni, akkor nem tehetnek mást minthogy helyeslik (az Európai Bizottság migrációs csomagját – szerk.) ... a társadalom elöregszik és mind a munkaerőben mind pedig a társadalombiztosítási rendszer finanszírozáshatóságában szüksége van a bevándorlásra. Igaz ez? Igaz! És mi a helyzet Magyarországgal? Magyarországnak is szüksége lenne bevándorlásra! Németországban azt mondják a kormánypártok, hogy évi 400 ezer bevándorlóra van szükség

– fogalmazott a Demokratikus Koalíció politikusa, üzenve az ellenzék pártjainak is.

Bauer Tamás azt is kiszámolta, hogy Magyarországon ez évi 50–70 ezer bevándorlót jelentene.

Ezután a magyar kormányt támadva hozzátette, hogy szerinte addig nem lesz hazánkban működőképes egészségügy, amíg nem engedik a bevándorlást hivatalosan, legálisan. Azonban ezt a magyar kormány nem tudja.

Végül a DK alapítója figyelmeztetett, hogy a baloldalnak egyértelműen támogatnia kell a brüsszeli migrációs javaslatokat.

Az ellenzéki pártok félnek, gyávák erről beszélni, azért hallgatnak ebben az ügyben, merő gyávaságból.....én emlékszem arra 2015-ben az első reakció, legalábbis a DK-nak nagyon tisztességesek voltak, azt mondta még Gyurcsány személy szerint, hogy azt az 1500 menekültet minden további nélkül be tudja fogadni

– hangoztatta Bauer Tamás.

A DK-s politikus kijelentéseiről részletesen ITT olvashat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában