Összefogás

2023.01.28. 14:05

Jótékonysági farsang a magyar gyerekekkel Salzburgban

Több, mint nyolc éve tartanak Salzburgban farsangi mulatságot az ott élő magyar gyerekek részére. Az iskolai és óvodai csoportokba járó családoknak szervezik meg évről-évre ezt a télűző, tavaszváró jelmezes, játékos programot. Idén második alkalommal jótékonysági gyűjtés is társul az esemény mellé.

kisalfold.hu

Forrás: volksgruppen.orf.at

Az idei SalzUng farsang ismét az összefogásról szól. 

A bevétel (belépők, adománygyűjtő doboz, tombola) teljes összegét az egyesület a salzburgi magyar közösség egyik tagjának, March Barbara családjának megsegítésére ajánlja fel. 

A három gyermekes édesanya hosszú ideig tartó betegsége után az elmúlt év végén hunyt el, és bár a férje és gyermekei már Magyarországon élnek, a család megbecsült tagja volt az ausztriai magyar közösségnek. Ahogy azt Medgyesi Éva, a Pitypang Suli vezetője és alapítója elmondta, Barbara volt az egyike azoknak a szülőknek, akik ma már több, mint nyolc éve biztatták, hogy indítsanak el az ott élő gyerekeknek magyar anyanyelvi oktatást Salzburgban is.

A SalzUng farsangi programját 2023. február 4-én, szombaton tartják. A kezdési időpont 16.00 óra, a helyszín pedig Salzburgban a Malteser, az Imbergstraße 31/A szám alatt. 

A gyermekeknek idén is tartanak jelmezbemutató felvonulást, de lesznek hagyományos játékok is, és zenés programmal is készül a Brumi ovi óvodapedagógusa, Taskovits Judit - közölte honlapján a Volksgruppen.orf.at.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában