Kínos fordulat

2021.12.16. 06:31

Beismerés: Karácsony Gergely rendelte meg a Városháza eladásáról szóló dokumentumot (videó)

Élő adásban ismerte be Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes, hogy maga Karácsony rendelte meg a Városháza értékesítését tartalmazó tervezetet. Majd teljesen belezavarodott a magyarázkodásba.

Egészen valószerűtlen jelenet játszódott le az ATV Egyenes beszéd című műsorában kedd este – számol be róla a Metropol. A műsorvezető, Rónai Egon Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettessel beszélgetett a Városháza-botrányról. Arra a kérdésre, hogy az épületegyüttes eladása volt-e valaha napirenden, Kerpel-Fronius azt válaszolta, hogy tavaly novemberben a fővárosi kabinettel megvitattak egy dokumentumot, ami „megnézte, hogy mit lehet kezdeni a Városházával”. Ezek után azt is beismerte, hogy ezt a dokumentumot személyesen Karácsony Gergely rendelte meg, és valóban szerepelt benne az, hogy „meg lehet fontolni a Városháza épületének az eladását”.

A beszélgetés akkor vett igazán kínos fordulatot, amikor a műsorvezető, Rónai Egon arra volt kíváncsi, hogyan került az előterjesztés a fővárosi kabinet elé, és megkérdezte:

„Ki volt az előterjesztő, arra emlékszik?”

„Ööö… azt hiszem, hogy ööö… részben én” – válaszolta tétován félrenézve Kerpel-Fronius.

„De milyen érdekes… azért ez így… – nevetett fel meglepetten Rónai Egon. – Nem emlékszik rá?”

„De” – válaszolta ekkor már határozott hangon az emlékezetét visszanyert főpolgármester-helyettes.

Kerpel-Fronius korábban ugyanezért elítélte Barts J. Balázst

Az, hogy Kerpel-Fronius Gábor beismerte, hogy a Városháza tervezett eladásáról szóló anyagot éppen ő terjesztette be a főpolgármesteri kabinet elé, annak fényében válik még érdekesebbé, hogy korábban pont ő volt az, aki a botrány kirobbanása után a Mediaworks Hírcentrumának azt nyilatkozta: „szélsőségesen” nem ért egyet Barts J. Balázsnak, a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. vezérigazgatójának a Városháza eladását érintő kijelentéseivel. Később azt is megerősítette: úgy tudja, hogy indul belső vizsgálat a műemlékvédelem alatt álló épületegyüttes értékesítése ügyében. Utóbbi mondatával egyébként pont a főnökét, Karácsony Gergelyt cáfolta meg, aki korábban a Népszavának határozottan tagadta ezt, és perrel fenyegetőzött.

Elegük van a budapestieknek Karácsony hazugságaiból

„Karácsony Gergely elárulta a budapestieket, politikailag pedig már rég megbukott” – kommentálta a Facebookon közzétett képeket a Fidelitas, amelyet a Fővárosi Közgyűlés ülésén készítettek. Az Anonymus-maszkos tüntetők a baloldali politikusok és üzletemberek elmúlt hetekben kiszivárgott botrányos mondataival szembesítették a főpolgármestert.

Kerpel-Fronius Gábor beismerése és emlékezetkiesése itt tekinthető meg:

Borítókép: Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes korábban már megcáfolta Karácsony Gergely állítását – Fotó: Teknős Miklós/Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában