Ország-világ

2020.09.05. 10:35

Kásler Miklós: nagy feladat vár rátok, fiatalok

Az emberi erőforrások minisztere közösségi oldalán keresztül üzent a magyar fiataloknak.

Fotós: Soós Lajos

Fotós: Soós Lajos

„Nagy feladat vár rátok, fiatalok. A koronavírus-járvány itt van közöttünk, a fertőzöttek száma pedig kedvezőtlenül alakul. A baráti együttlétek, a közösségben töltött idő és az összeverődések legtöbb formája mind-mind potenciális veszélyt hordozhat magában.

A vállaitokon most olyan felelősség van, amivel barátaitok, szüleitek és nagyszüleitek életét határozhatjátok meg.

Ennek okán arra kérlek benneteket, hogy tartsátok be a járványügyi ajánlásokat, a döntéseitekkel ugyanis életeket menthettek. Mutassatok példát és ezzel csatlakozzatok a mindennapi hősök soraihoz!” − fogalmazott Facebook-posztjában Kásler Miklós.

„Apaként és nagyapaként tudom, hogy nektek kellett talán eddig is a legtöbb lemondással szembesülnötök a járvánnyal szemben folytatott küzdelem során. Tudnotok kell azonban, hogy a magyar emberek ezreinek, talán tízezreinek megfertőződését kerülhette el hazánk éppen ennek a felelőségteljes időszaknak köszönhetően. Hosszú hónapok eredményes munkáját pedig nem áldozhatjuk fel, hiszen annak emberéletekben mérhető következményei lennének” – tette hozzá a miniszter.

„A magyar fiatalok számtalan alkalommal vívták ki maguknak a tiszteletet és elismerést a történelem folyamán. Azt kívánom, hogy amikor a járványhelyzet elmúltával visszatekintünk majd erre az időszakra, a ti generációtok helytállását is hasonló elismerés övezze. Addig is vigyázzatok magatokra és vigyázzunk egymásra!” – zárta sorait a professzor.

Borítókép: Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában