Ország-világ

2018.08.17. 20:36

Rendőrt akart hívni a szoptató anyukára a biztonsági őr egy pécsi bevásárlóközpontban

Közszeméremsértés miatt akart rendőrt hívni egy anyukára egy biztonsági őr az Árkádban, mert megszoptatta egy hónapos kisbabáját. A bevásárlóközpont vezetősége az ügyben belső vizsgálatot indított.

Egy fiatal anyuka a Facebookon tette közzé történetét, amit a bama.hu idéz. Mint írta, nagybevásárlás miatt érkeztek Pécsre a hétvégén egy közeli településről férjével, és négy hetes kisbabájukkal. A pici megéhezett, az anyuka leült vele az egyik padra, hogy megszoptassa. Gondosan eltakarta magát egy textilpelenkával, de az odaérkező biztonsági őrnek ez mit sem számított. Felszólította az anyukát, hogy ezt azonnal hagyja abba és megfenyegette, hogy rendőrt hív rá, mert közszeméremsértést követett el, és a babákat csak a pelenkázó helyiségben lehet szoptatni. Az anyuka kérte, mutasson egy olyan belső áruházi szabályt, ami tiltja a bevásárlóközpont területén a szoptatást, vagy olyat ami leírja, hogy csak a pelenkázó területén lehet megetetni a kicsiket. Az őr ilyet nem mutatott neki, mint kiderült, nem véletlenül.


Az Árkád Pécs Bevásárlóközpont igazgatója a hírportálnak elmondta: nincs szabályzatuk arra vonatkozóan, hogy a kismamák csak a pelenkázó helyiségben szoptathatnak. – Egyeztetni fogunk a centerben tevékenykedő biztonsági őrszolgálattal, hogy ilyen esetben mi lenne a követendő eljárás. Azt gondoljuk, hogy kedvességből a szoptató anyukától megkérdezhetik, hogy minden rendben van-e illetve javasolhatják, hogy keressék fel a pelenkázó helyiséget - nyilatkozta a bama.hu-nak.


2015-ben egy fővárosi McDonald's-ból küldött el egy szoptató anyukát a biztonsági őr - az anyák "cserébe" nyilvános szoptatással demonstráltak a gyorsétteremben. A történetet itt olvashatja el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában