Ország-világ

2018.08.04. 22:27

Két csónakbaleset is történt Velencében, hárman meghaltak

Többen pedig megsérültek a szombati tragédiákban.

Motorcsónakkal ütközött össze egy halászladik a velencei lagúnában szombatra virradóra, a balesetben ketten életüket vesztették, és négyen megsérültek - adta hírül az olasz média.


Később egy másik csónakbalesetben Velence óvárosának határában még egy ember meghalt, és négyen megsérültek.


Az első baleset halálos áldozata két halász. A baleset kevéssel éjfél előtt történt SantíAndrea szigete környékén. A motorcsónakban négyen, a halászcsónakban ketten voltak. Az ANSA olasz hírügynökség értesülése szerint a motorcsónak belerohant a ladikba.


A második szerencsétlenségben egy helyi férfi vesztette életét, és négyen megsérültek, amikor feltehetően az erős hullámzás miatt felborult csónakjuk.


"Velence sajnos tengeri országúttá vált" - hangsúlyozta Stefano Pedica, a balközép Demokrata Párt helyi politikusa.


"A gondolások és halászok tiltakozásai eddig süket fülekre leltek" - tette hozzá Pedica, aki szerint a város polgármesterének be kell tiltania a motorcsónakokat. Velencében a vízi közlekedés régóta politikai viták tárgyát képezi. Bírálatok szerint túl sok hajó használja a város csatornáit: vízibuszok és vízitaxik mellett gondolák és motorcsónakok egyaránt használják a forgalmas csatornákat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában