Ország-világ

2017.08.07. 17:49

Leolvasta a villanyórát, kitépte a 86 éves nő fülbevalóját, és az ágy alá bújt a rendőrök elől

Az áldozat súlyos sérülést szenvedett, a tettes jutalma előzetes - egyelőre.

A nyomozás adatai szerint ismeretlen tettes augusztus 5-én 6 óra 30 perc körül villanyóra leolvasás ürügyén megjelent egy 86 éves lajosmizsei asszony otthonánál. A mérőóra leolvasása után pénzt kért a sértettől, aki közölte, hogy nem tud adni, ezért a férfi távozott. Az ismeretlen elkövető rövid időn belül visszatért az idős nőhöz - aki ismét beengedte a házába -, kért egy pohár vizet tőle, majd egy hirtelen mozdulattal kitépte a sértett fülbevalóit és az arany ékszerrel együtt elmenekült. Az asszony az elsődleges orvosi szakvélemény alapján súlyos sérülést szenvedett.

A rendőrök egy helyi zálogházban megtalálták a fülbevalókat, amit lefoglaltak.

Az adatgyűjtések eredményeként a nyomozók beazonosították a feltételezett elkövetőt, egy 41 éves helyi lakost, akit még aznap 20 óra 25 perckor lajosmizsei otthonában egy ágy alatt rejtőzve találták meg. A Lajosmizsei Rendőrőrs munkatársai az elfogást követően rablás bűntett elkövetésnek megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták a férfit, aminek során beismerte tettét. A rendőrök őrizetbe vették, a nyomozási bíró augusztus 7-én elrendelte előzetes letartóztatását - írta a police.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában