Ország-világ

2017.07.11. 08:30

Stabilabb háttér a patikáknak

Emelkedik a kisforgalmú gyógyszertárak működési célú támogatása, gyógyszertámogatásra pedig 24,4 milliárd forinttal több jut, mint tavaly, azaz a kasszába összesen 337,4 milliárd forint kerül - írta a Magyar Hírlap a Magyar Gyógyszerészeti Kamara honlapján közzétett adatokra hivatkozva, ahol a jövő évi költségvetés patikákra vonatkozó adatait összegezték. <br><br>

A lap keddi számában közölték, szinte minden területen növekednek a gyógyszertárakat érintő 2018-as költségvetési tételek. Egyebek mellett 700 millió forintról több mint egymilliárd forintra emelkedik a kisforgalmú gyógyszertárak működési célú támogatása, illetve 3,6 milliárd forintról 4,1 milliárd forintra nő az úgynevezett generikus ösztönzők finanszírozása.


Növekszik a gyógyászati segédeszközökre szánt előirányzat, 60 milliárd forintról 63 milliárdra, míg a közgyógyellátásé csökken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában