Ország-világ

2016.04.21. 19:22

57 kis Klik lehet az egy nagy Klikből

Így az iskolák nem lennének távol attól a helytől, ahol a döntések születnek - indokolta az elképzelést Palkovics László.

Az oktatási államtitkár szerint azt javasolják a kormánynak, hogy a Klik helyett hozzanak létre ötvenhét köznevelési központot. Palkovics László az ATV Start című műsorában beszélt az elképzelésről csütörtök reggel.


Az államtitkár úgy fogalmazott: olyan intézményfenntartó szervezetet szeretnének létrehozni, amely lényegesen kisebb, mint a mostani, és közel lesz az iskolákhoz.


A javaslat szerint a köznevelési központok nem hatóságok lennének, hanem költségvetési szervek, amelyek vezetői önállóan döntenének. A szervezeti felépítést Palkovics László a szakképzési központok rendszeréhez hasonlította, amelyből összesen 44 van az országban. Az államtitkár ugyanakkor jelezte, hogy változatlanul megmarad az iskolák állami fenntartása.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában