Ország-világ

2015.04.29. 10:48

Tombolt a szél: árokba borult kamionok a 85-ösön, kidőlt fa Pannonhalmán

Győr-Moson-Sopron megyében a tűzoltók a nagy szél miatt hat esetben vonultak kedd este. Szerdán is kell erős, viharos széllökésekre számítani.

kisalfold.hu

A soproni hivatásos tűzoltók, Nagycenkről és Nagylózsról az önkéntes tűzoltók a 85-ös főút röjtökmuzsaji elágazásához vonultak, ahol két 3,5 tonnás szállítmány nélküli teherautó a szél miatt az árokba hajtott és felborult.

Az egységek áramtalanították a teherautókat majd azokat a kerekeire állították s levontatták az útról.

Este nyolc óra után a győri Lukács Sándor utcába a városi tűzoltók egy épület állványzatához vonultak, ahol a nagy szél felfújt a tetőre egy pallót. A tűzoltók a tetőről eltávolították a veszélyt jelentő pallót.

Vámosszabadin a Fő utca elejére egy lehasadt és villanyvezetéken fennakadt faág miatt a győri hivatásos tűzoltókat, Várbalogra a Fő utcára szintén egy villanyvezetéken fennakadt lehasadt faág miatt a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltókat riasztották. Az áramszolgáltató feszültségmentesítése után a tűzoltók az ágakat eltávolították a vezetékről.

A pannonhalmi hivatásos tűzoltók Pannonhalmán a benzinkút közelében az úton keresztbe kidőlt nyárfához, majd Écsre a Tó utcába egy útra dőlt fához vonultak. A tűzoltók a forgalmi akadályokat és a veszélyhelyzetet megszüntették, az esetek során nem sérült meg senki - tájékoztatott Ruskáné Takács Anita tűzoltó hadnagy, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.


Szerdán is viharos szél

A viharos szél miatt tizennégy megyére és a fővárosra továbbra is elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. A másodfokú riasztásokat viszont már mindenhol visszavonták. Az ország nagy részén szerdán is kell erős, viharos széllökésekre számítani.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Komárom-Esztergom, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas, Veszprém, Zala és Pest megyében valamint Budapesten van érvényben elsőfokú figyelmeztetés a viharos szél miatt.

Azt írták: a Dunántúl középső és keleti területein, a Duna vonalában, valamint az északkeleti területeken délelőtt még előfordulhatnak helyenként viharos széllökések. A déli, kora délutáni óráktól mérséklődik a légmozgás.

Az előrejelzés szerint szerdán nyugat felől fokozatosan felszakadozik a felhőzet, egyre inkább a Dunától keletre valószínű eső, legtovább a keleti, délkeleti határvidéken. A Duna-Tisza közén, valamint a Tisza vonalában a front mögött még szerda késő délután is kialakulnak futó záporok. A legtöbb napsütés a Nyugat-Dunántúlon várható, a legkevesebb a keleti határvidéken és Bács-Kiskun, valamint Csongrád megye déli részén valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13-18 Celsius-fok között valószínű. Késő estére 3-11 fokig hűl le a levegő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában