Ország-világ

2014.11.05. 15:59

Meglincseltek és elégettek egy keresztény párt Pakisztánban

A hatóságok szerint nem állt vallási csoport vagy szekta a támadás mögött, hanem a helyi hitszónok magánakciójáról van szó.

Több tucat embert vett őrizetbe a rendőrség Pakisztánban szerdán, akiket azzal gyanúsítanak, hogy meglincseltek egy keresztény párt és elégették holttesteiket a Korán megszentségtelenítésére hivatkozva.

A lincselés még kedden történt egy Pandzsáb tartománybeli faluban, miután egy hitszónok a helyi mecset hangosbeszélőjén keresztül arra buzdította a lakosságot, hogy "büntessék meg" a párt, amiért azok állítása szerint elégették a muzulmán szent könyv néhány oldalát.

Ezt követően egy kisebb tömeg berontott a 32 éves keresztény férfi és huszonéves felesége házába, majd kihurcolták onnan és agyonverték őket. Holttesteiket később munkahelyükre, egy téglakészítő kisüzembe vitték, és ott egy kemencében elégették.

A rendőrség közölte, hogy az esettel kapcsolatban 44 embert vettek őrizetbe. A hatóságok szerint nem állt vallási csoport vagy szekta a támadás mögött, hanem a helyi hitszónok magánakciójáról van szó.

Pakisztánban egyébként halállal büntetik az istenkáromlást, és a szekuláris értelmiségiek vagy keresztények elleni ítéletek gyakran keltenek nemzetközi botrányt. A pakisztáni lakosság mintegy négy százaléka a kereszténység követője, akik - valamint más vallási kisebbségek - ellen szunnita fegyveres lázadók gyakran követnek el merényleteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában