Ország-világ

2014.11.15. 10:58

Megkezdődtek a helyhatósági választások Szlovákiában

A voksolás rendben megkezdődött, az első órákban rendkívüli esemény nem történt.

Megkezdődtek a helyhatósági választások Szlovákiában szombat reggel.

Szlovákia csaknem háromezer településén választanak polgármestereket és önkormányzati képviselőket az egyfordulós helyhatósági választáson, amelyre az ország történetében hatodszor kerül sor.

A választáson - az ország területén állandó lakhellyel rendelkező külföldiekkel együtt - több mint négymillióan vehetnek részt, ők csaknem hatezer szavazókörben voksolhatnak este nyolc óráig.

A szavazóhelyiségek az ország legtöbb településén reggel hét órakor nyíltak meg, néhány kisebb faluban - ahol erre igény mutatkozott - már ennél egy-két órával korábban is lehetett szavazni.

A voksolás rendben megkezdődött, az első órákban rendkívüli esemény nem történt - erősítette meg az MTI-nek Kása Zoltán, a Központi Választási Bizottság magyar tagja. Hozzátette: a bizottság a reggeli órákban az utóbbi napokban beérkezett lakossági beadványokat vizsgálja, később a külső helyszíneken tesz látogatást, hogy ellenőrizze a szavazás folyamatát.

Szlovákiában a helyhatósági választásokon rendre magas szokott lenni a részvételi arány.

A voksolás egész ideje alatt hatályban marad a már csütörtökön reggel érvénybe lépett kampánycsend, amelynek idején még a részleges részvételi arányról sem szabad tájékoztatni. A nem hivatalos eredményeket este nyolc óra után teszik közzé, a hivatalos eredményt pedig vasárnap hozzák nyilvánosságra, miután a Központi Választási Bizottság is jóváhagyta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában