Ország-világ

2014.05.14. 13:10

Felrakták Simon lábára a nyomkövetőt

A szocialista politikus vendégeket fogadhat és napi egy-másfél órára el is hagyhatja otthonát.

Több mint két hónap után kiengedték a letartóztatásból Simon Gábort. Az MSZP volt elnökhelyettesének botránya februárban robbant: ekkor derült ki, hogy több százmilliós, eltitkolt számlák vannak a nevén - írja a Bors.

Ezt követően adócsalással és magánokirat-hamisítással vádolta meg az ügyészség, majd őrizetbe vették. Hétfőn azonban fordulat állt be az ügyében: a Fővárosi Törvényszék házi őrizetre változtatta előzetes letartóztatását. Mindez azt jelenti, hogy Simon budai luxuslakásába költözhetett a rácsok mögül.

Fotó: Móricz István

Fotó: Móricz István
A házi őrizet azt jelenti, Simon csak meghatározott célból és időre hagyhatja el a lakását. Ez általában napi egy-másfél órát jelent, de csak úgy sétálgatni, szórakozni nem mehet, csupán a napi rutinfeladatokat végezheti. Otthonában viszont annyi vendéget fogadhat, amennyit csak akar.

A házi őrizet betartását elektronikus nyomkövetővel ellenőrzik a rendőrök, amit Simon lábára helyeztek.

Az elektronikus nyomkövető egy jeladó, amely a terhelt helyzetéről szolgáltat információkat. Akkumulátorról működik, rádiófrekvenciás, GPS- és mobilcella-alapú helymeghatározásnak köszönhetően pontos és megbízható eszköz. Súlya kevesebb, mint fél kiló.

Borsonline.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában