Konferencia-liga

2023.10.27. 09:12

Stankovic: minden megszerzett pont számít (videó)

Elégedett a Genk otthonában elért gól nélküli döntetlennel szerzett egy ponttal Dejan Stankovic, a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője.

MW

Stankovic elégedett a Genk otthonában megszerzett egy ponttal

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

A Ferencváros gól nélküli döntetlent ért el a Genk vendégeként az UEFA Európa Konferencia Liga F csoportjának harmadik játéknapján. A csoport másdik mérkőzésén a Fiorentina 6–0-ra verte a szerb Cukarickit.

Stankovic szerint akár győzhetett is volna a Fradi

Európában minden egyes pontnak jelentősége van. A legfontosabb az, hogy nem szenvedtünk vereséget. Nagyon kemény meccs volt minden szempontból, és persze mi minden találkozót szeretnénk megnyerni, az ellenfelünk erős volt. Talán ma nem a legjobb Ferencváros futballozott, de úgy érzem, megtiszteltük azokat a szurkolóinkat, akik ilyen sokat utaztak azért, hogy minket támogassanak

– fogalmazott a szerb tréner a Konferencia-liga csoportküzdelmeinek harmadik fordulójában rendezett összecsapást követően. A szakember hozzátette, érdekes mérkőzés volt, hiszen akár győzelem, de vereség is lehetett volna a találkozóból. Dejan Stankovic kiemelte, 

ez egy rendkívül erős csoport, amelyet sokkal inkább gondol Európa-liga szintűnek, éppen ezért minden egyes pontnak jelentősége van.

Hozzáfűzte, az, hogy a gárda még két mérkőzést játszhat hazai környezetben, reális esélyt ad arra, hogy továbbjusson a csoportból. 

Stankovic értékelése a Genk elleni találkozóról.

Nem volt lendület a Genk játékában

Wouter Vrancken, a Genk vezetőedzője arról beszélt, hogy 

a második játékrészben nem tudták olyan nyomás alatt tartani magyar riválisukat, mint amit elterveztek, ráadásul ezen az estén a támadóharmadban nem volt meg bennünk a kell kvalitás és lendület.

Hozzátette, ennek az eredménynek köszönhetően idegeneben kellene majd jobb eredményt elérniük, ami mindig nehezebb, mint hazai pályán. Dejan Stankovic irányításával továbbra is veretlen a Ferencváros, amely a harmadik számú európai kupasorozat következő fordulójában, november 9-én hazai pályán fogadja a Genket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában