a cél felé

2020.08.14. 11:45

A Citynél mindenki a BL-trófeát akarja

A labdarúgó Bajnokok Ligája megnyerésére előzetesen a legfőbb esélyesek között emlegetett Manchester City komoly ellenfélként tekint a francia Olympique Lyonra, amellyel szombat este találkozik a sorozat lisszaboni negyeddöntőjében

Manchester City's Spanish manager Pep Guardiola shouts instructions to his players from the touchline during the UEFA Champions League round of 16 second leg football match between Manchester City and Real Madrid at the Etihad Stadium in Manchester, north west England on August 7, 2020. (Photo by Oli SCARFF / POOL / AFP)

Forrás: AFP / POOL

Fotó: Oli Scarff

Josep Guardiola együttese a legjobb 16 között a Real Madridot ejtette ki kettős győzelemmel, miközben a Lyon a Juventust búcsúztatta idegenben szerzett góljának köszönhetően.

Kyle Walker, a City védője azt nyilatkozta, muszáj megnyerniük a BL-t ahhoz, hogy valóban a legjobb európai csapatok között említhessék őket. A manchesteri együttes az elmúlt évtizedben négyszer is megnyerte a Premier League-et, de a BL-ben az elődöntőnél tovább egyszer sem jutott.

„Két évvel ezelőtt azért igazoltam ide, hogy megnyerjem az angol bajnoki címet, és miután ez már sikerült, most a BL-trófea az, amire igazán vágyom”

- jelentette ki Walker, hozzátéve, hogy ez igaz a keret összes tagjára.

A 30 éves angol válogatott futballista ugyanakkor hangsúlyozta, nem szabad lebecsülniük a Lyont, amely minden bizonnyal önbizalommal telve lép majd pályára szombaton.

„Nagyon jó játékosaik vannak, de a Juventus kiejtése önmagában is azt jelenti, hogy magas szinten futballoznak. Csak egy kiváló csapat lehet képes arra, hogy két mérkőzéses párharcban kiejtse a Juvét a BL-ben” – mondta Walker.

A középpályás Bernardo Silva egyetértett csapattársával, és külön kiemelte, hogy az eddigi eredmények azt mutatják, bármi megtörténhet a mostani kiírásban.

„Nem állhatunk bele a meccsbe öntelten, mert az idén, illetve korábban is láttunk már meglepetéseket. A BL-ben mindig nagyon nehéz megjósolni egy-egy összecsapás kimenetelét”

- nyilatkozta Silva. A portugál középpályás úgy véli, egyáltalán nem teszi könnyebbé a helyzetüket, hogy olyan sztárcsapatok, mint a tavaly győztes Liverpool, vagy a Real Madrid már kiestek.

„Minden együttes, amely itt van Lisszabonban, megérdemli, hogy küzdhessen a végső győzelemért, ennek megfelelően nekünk is a legjobb formánkat kell hoznunk ahhoz, hogy meccseket nyerjünk és ott legyünk a döntőben” – tette hozzá a 26 éves játékos.

A Manchester City-Olympique Lyon negyeddöntőt szombaton 21 órakor rendezik a lisszaboni José Alvalade Stadionban, a győztes pedig a pénteki (mai) Barcelona-Bayern München mérkőzés továbbjutójával találkozik majd a fináléba kerülésért jövő szerdán.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában