Nagy Zabálók

2011.08.10. 11:21

Visszatérés a veszkényi étterembe

Jót tett a váltás, határozottan jobb volt az érzés bennünk az ebéd elfogyasztása után.

Jártunk már itt, akkor a Veszkény közelében, a 85-ös főút mellett álló épület még Platán néven futott, emlékeink szerint nagyot csalódtunk: az ételek között túlsúlyban volt a csülök, amely hiába készült kemencében és több változatban is, nem volt különösebben meggyőző. Még a ház specialitásának számító tepsis étel sem.

Gartner: Veszkény közelében, a 85-ös főút mellett

A Platán nemrégiben nevet és színt váltott: Gartner étteremre keresztelték, a sárga színt felváltotta a fehér. Gondoltuk, a konyha is áteshetett egy fazonigazításon, ezért kiültünk a Gartner teraszára. Sajnos a festés néhány helyen hiányos, illett volna a régi panzió és étterem feliratot is átmázolni, s újat pingálni.

A pincér hozza a korábban megszokott formát, udvarias és segítőkész. Az étlap és a kínálat letisztultabb, eltűnt a csülkös dömping.

Fokhagymakrémlevest és ismét hansági betyárlevest választottunk. A hagymással egy gondunk akadt, kissé sótlanra sikerült. A betyárra, jó értelemben, rá sem ismertünk. A hónapokkal korábbi levesben leginkább gomba ficánkolt a zsíros lében, akkor azt éreztük, olyan folyadékot kanalazunk, amelyben korábban egy rúd debreceni kolbászt főztek. Örömünkre szolgált, hogy a konyha változott: a betyárleves ízletesebb lett, a gomba kevesebb, és a kolbászból kicsordult zsír sem a szemünket, sem a gyomrunkat nem bántotta.

Főételnek baconos csirkemellet sajtmártással és kemencés bordacsíkokat kétféle mártással rendeltünk. Elfogadva a pincér ajánlatát, a bordához vegyes savanyúságtálat kértünk.



A sajttal nyakon öntött csirke ízre és mennyiségre is megfelel, nincs hiányérzetünk. Ugyanezt mondhatjuk el a bordára is. A mártások pedig üde színfoltjai a jól átsütött, ropogós ételnek. A tálaláson ugyan nem értjük a lilahagymás és paprikás díszítést, de díjazzuk, hogy friss a zöldség. A köretről ellenben nem tételezzük fel, hogy a burgonyát a konyhán pucolták, inkább mirelittermékre gyanakszunk, abból viszont biztosan a jobb minőségűt választotta a szakács.

Jót tett a váltás, határozottan jobb volt az érzés bennünk az ebéd elfogyasztása után. Javítani való még akad, de a 6000 forintos végösszeg és a konyha fejlődése is bíztató.

 

Étterem értékelése
Konyha: csak így tovább 7 (értékelés 1-10-ig).
Minden egyéb (felszolgálás, étlap, berendezés, miliő): a felszolgáló rendben, a festés még hiányos 7 (1-10-ig). 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!