Nagy Zabálók

2009.11.11. 10:23

TragiKomédiás

Ezúttal a győri Komédiás étterembe látogattunk el.

A Komédiás nagy hírű. Aki győri, ismeri, belvárosi étterem 18 éve, ha nem lenne, hiányolnánk. Mégis, belépve az ajtón hűvös hangulat csapja meg az embert, az őszi sápadtságot a hideg színek és a csönd mintha felnagyítanák, az elhíresült pincébe valahogy még sincs kedvünk lesétálni.

Pincérünk javít a kedvünkön, kifejezetten készséges, kedves, mosolygós, udvarias, de csöppet sem tolakodó. Az étlap hagyományos, közeledve a Márton-naphoz a libát hiányoljuk - talán megérne egy napi ajánlatot, de ha látogatásunk óta megtörtént, akkor ezer bocs... -, ám bőven találunk kedvünkre valót. Vadraguleves burgonyagombóccal, illetve húsleves Újházy módra az első fogás. Le a kalappal a Komédiás előtt azért, hogy nem illették a megszokott, Újházy tyúkhúsleves néven az ételt. Ugyanis ez nem az. Egy „alaphúslé" a gyengébbik fajtából, sápatag színnel, kevés ízzel, utólag belefőzve a tészta, a gomba, a zöldborsó és a mirelit csirkemell. Gyenge közepes, igaz, akkor még nem tudjuk: lesz még rosszabb - ahogy Geszti Péter mondaná. Na nem a vadragu. Az ugyanis finom. Bár a burgonyagombóc teljesen szétfőtt, de a lé jóízű, kellemesen savanykás, tejfölös, bőséges, az ebéd csúcsa, ugyanakkor még ezt sem sejtjük...

A főétel egy merő csalódás. Pardon, két merő csalódás. A polpetti olaszosan spagettije túlfőtt, a tészta rendkívül gyenge minőségű, a milánói mártás jellegtelen. A sajttal, sonkával töltött rántott sertésszelet frissen sült, az adag pedig bőséges, és ezzel tényleg minden jót elmondtunk az ételről.

A roston sült csirkemellfilében csőben sült brokkolival és hasábburgonyával ennyi pozitívumot sem találunk. A hús kifejezetten száraz, már-már rágós, rajta a brokkoli pedig - immár harmadszor - totálisan szétfőtt és ízetlen. Ha ehhez még hozzávesszük a mirelit, még sózásra sem méltatott hasábburgonyát, akkor kijelenthetjük: ez az ebéd nem sikerült. Desszerthez már semmi kedvünk, próbálunk visszamosolyogni a továbbra is rendkívül szívélyes felszolgálónkra, de kedvességünk nem őszinte. Hiszen hiába a tökéletes pincér, ha a szakács cserére szorul.

A Komédiás nagy hírű, ha nem lenne, hiányolnánk. Szükség van rá, tényleg. Csak sokkal több odafigyelést és különb szakácsot érdemel.
Krúdy tanoncai

Az étterem értékelése

Konyha: 4, a dicső múltra való tekintettel... (1-től 10-ig)

Minden egyéb (felszolgálás, étlap, miliő, berendezés): 7, a jelenben is megállja a helyét (1-től 10-ig)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!