Ötvenmillióból korszerűsítettek

Ötvenmillióból hőszigetelték a lébényi városháza homlokzatát, mennyezetét. A külső nyílászárókat cserélték, új fűtésrendszert alakítottak ki, s napelemeket is felszereltek.

A helyi bölcsőde mellett a városháza energetikai korszerűsítésére is sikeresen pályázott Lébény a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programra (TOP). Ötvenmilliót fordítottak a munkálatokra állami és uniós támogatással. A megye legifjabb városának polgármesteri hivatalára pedig felkerült a „Városháza" felirat. 


– Még 2016 júliusában nyújtottunk be támogatási kérelmet a közös önkormányzati hivatal épületének komplex, energetikai felújítására. A pályázat tavaly augusztusban támogatásban részesült. A részletes műszaki dokumentumok elkészültét követően lezajlott a kivitelező kiválasztására a közbeszerzési eljárás. A vállalkozási szerződést idén májusban írtuk alá. Az építési munkálatokat augusztus végén fejezték be. Ezt követően végezték el az épület energetikai felülvizsgálatát – foglalta össze a történteket Kovács Gábor polgármester. 


A beruházással a városvezetés régi terve valósult meg, melynek keretében a külső határoló szerkezetek (homlokzat és nyílászárók) megújultak. Fűtést és világítást korszerűsítettek, valamint napelemes rendszert helyeztek el az épületen. Mindezek eredményeként a korábbi gyenge energetikai besorolás alá tartozó épület közel nulla besorolás alá esik.

Címkék#Lébény
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!