Nagyböjti Hangverseny Mosonmagyaróváron - fotók

Tudósító

Ha Mosonmagyaróváron, a Szűz Mária Királynő és Szt. Gotthard templomba betért valaki az egyik este, igazán felemelő élménynek lehetett részese. Nagyböjti hangversenyre került sor immár másodszor, melyen a házigazda Szent Krisztina kórus -Szalainé Sándor Katalin vezetésével-mellett a Halmos László Énekegyüttes, -Kiss Veronika és Szodfridt Gyula vezetésével- a Vissz-Hang Vegyes Kar Kiss Veronika vezényletével és a manDALa Trió hegedűs lányai vettek részt. Közreműködött Papp Anna Rózsa és Hegyi Noémi versmondással, konferált: Várallyay Kamilla.

 

Fotók



Az eseményt a templom plébánosa, Bodó Zoltán atya nyitotta meg, kiemelve a közelgő ünnepi események, valamint a nagyböjt jelentőségét. "A zene segít abban, hogy itt, legbelül megtaláljuk Istent, felemelve szívünket" mondta többek között és megköszönte a részvevő kórusoknak és zenészeknek, hogy elfogadták a felkérést e nemes feladatra. A templom kiváló akusztikája és az elhangzott egyházi művek szétáradó hangulata adott meghatározó élményt a közelgő húsvéti ünnepek várásának és az azt megelőző nagyböjt jelentőségének. A műsor zárásaként a kórusok közösen adták elő Kodály Zoltán: Stabat Mater című művét a nagyszámú közönség tetszésnyílvánítása mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!