Kábelrongálás miatt nem volt internet Mosonmagyaróváron - jár kártérítés a fogyasztóknak?

A Telekom alátámasztotta a hiba okát is.

21.35 - 21 órára elhárult a hiba, a szolgáltatások újra működnek.


20.40 - A Telekom válaszát változtatás nélkül közöljük:


"A hibát valóban optikaikábel-rongálás okozta, Győrtől 7 km-re Abda felé. Mosonmagyaróvár, Dunakiliti és Halászi kivételével minden érintett településen visszaállt 17 órára a teljes szolgáltatás. Mosonmagyaróvár, Dunakiliti és Halászi településeken az internet és a telefon szolgáltatás helyreállt, csak a TV szolgáltatás nem működik. A hiba elhárításán dolgoznak a szakemberek."


S hogy jár-e a fogyasztóknak kártérítés?


"Az elektronikus hírközlésre vonatkozó szabályozással összhangban, a Magyar Telekom Általános Szerződési Feltételei a hiba kivizsgálására 48 órás, a hibaelhárításra 72 órás határidőt határoznak meg. Kötbér fizetési kötelezettség akkor keletkezik, ha - ezen hibák esetén - a hibaelhárítási idő a 72 órát meghaladja, vagy a szolgáltató a hibaelhárítási folyamat során nem értesíti az ügyfelet az előírt határidőkön belül.


Köszönjük az ügyfelek megértését és türelmét!"


18.10 - Több városrészben már helyreállt az internet, a TV szolgáltatással még akadnak problémák.


16.33 - A Vidanet tájékoztatott a hibáról:

Tisztelt Ügyfeleink!


Tájékoztatjuk Önöket, hogy Mosonmagyaróvár, Halászi, Dunakiliti, Börcs, Lébény, Mosonszentmiklós és Öttevény településeken jelenleg minden szolgáltatásunkban kiesés tapasztalható.


A kiesést a társszolgáltató hálózatában bekövetkezett optikai kábelrongálás okozza. A hiba behatárolása megtörtént, szakembereink már dolgoznak az elhárításán. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy 18 órára minden előfizetőnknél helyreálljon a szolgáltatás.


15.50 - Reggel óta akadozik vagy egyáltalán nem működik az internet Mosonmagyaróváron. A Mosonmagyaróváron hallottam csoportban többen jelezték, hogy a TV szolgáltatás sem elérhető.


"A Telekom gerinchálózatának optikai kábele elszakadt Abda térségében, ezért az egész környék összes szolgáltatójának megállt az internet szolgáltatása illetve a TV szolgáltatás. A városban már a 4G szolgáltatás is akadozik. Hegeszteni kell, toldani, stb., az esti órákban helyreáll. Üdv: egy szerelő" - írták a csoportba.


Korábban az E-ON karbantartása is okozhatott problémákat, annak a helyreállítását 16 órára ígérték, ez meg is történt, a két "hiba" között nincs átfedés.


Kérdéseinket elküldtük a Telekomnak, amint választ kapunk frissítjük a cikket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!