Felejthetetlen élmény volt számára, amikor találkozott a pápával

Észak-Irakban élnek, most ösztöndíjjal vannak Magyarországon. Tavaly októberben még találkozhattak a pápával is. A napokban a Comunione e Liberazione (Közösség és Szabadság) mozgalom szervezett nekik beszélgetést.

Kiss Anikó


 Hussam Francis Bannó és Nawar Sheer jelenleg a Pázmány Péter Katolikus Egyetem mesterképzésén hallgatnak informatikát. Olyan helyről érkeztek Magyarországra, ahol nehéz a keresztények helyzete. A minapi beszélgetést Alessandro Caprioli, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem lelkésze vezette. A lelkiségi mozgalom célja a római katolikus egyház tanítását követni és azok céljaiért munkálkodni. 

Keresztény iraki fiatalok látogattak Mosonmagyaróvárra a hétvégén. Beszéltek hitről, kereszténységről és élményeikről.

 Nawar szerint felejthetetlen és leírhatatlan élmény volt, amikor tavaly találkozott a pápával. Hussam pedig úgy fogalmazott, nem gondolta volna, hogy találkozhat majd a szentatyával.


Nawar többgenerációs katolikus családba született. – Erősebb lett a hitem, amióta itt vagyok Magyarországon – fogalmazott az itteni élményeiről.


Sok érdekes történetet meséltek el és az érdeklődő kérdésekre is szívesen válaszoltak. Beszéltek a magyarországi mindennapi keresztény életükről. Például hogy mindig eljárnak az egyetemükön a szerdai misére, holott nem értik nagyon a magyar nyelvet. Észak-Irakban a katolikus szentmiséken arámi nyelven imádkoznak, vagyis Jézus anyanyelvén.


Elmondták, hogy amióta Európába jöttek, érzik és megélik a keresztény összetartozást, a testvériséget. Bíznak abban is, hogy a hazájukban béke lesz, bár elég nehéz egy olyan országban, ahol sokféle ember sokféle véleményen van. Hussam úgy fogalmazott: – Jézus legyőzte a halált, így semmi sem lehetetlen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!