Balesetet okozott egy osztrák nő az M1-esen - alkoholt ivott, így magyarázta ki

Arra hivatkozott hogy nem a baleset előtt, hanem utána fogyasztott alkoholt.

Anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset történt május 30-án 20 óra 45 perckor az M1-es autópálya 142+162. kilométerszelvényében. Egy 43 éves Ausztriában élő nő közlekedett személygépkocsival az autópályán Győr felől, Mosonmagyaróvár irányába.

 


Haladása során nem tartott kellő oldaltávolságot, miközben elhaladt a külső sávban közlekedő tehergépkocsi mellett, amelynek következtében az áruszállító jármű bal oldalának ütközött. A baleset helyszínén intézkedő rendőrök, a sofőrökkel szemben alkoholtesztet alkalmaztak, ami a 43 éves nő esetében pozitív értéket mutatott, azonban ő nem ismerte el, hogy a vezetés megkezdése előtt szeszesitalt fogyasztott.



Állítása szerint az ütközést követően ivott alkoholt, ezért a járőrök - vezetői engedélyének elvétele mellett - további mintavétel céljából előállították.A baleset körülményeit a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság szakértő bevonásával vizsgálja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!