A nyelvek rajongói találkoztak Pozsonyban

Hatodik alkalommal találkoztak a világ legtöbb nyelvismerettel rendelkező zsenijei. Az idegen nyelvek rajongóinak táborából idén 700-an vettek részt a négynapos rendezvényen Pozsonyban. Magyarnyelv-tanfolyam is része volt a programnak.

Kiss Anikó

Bilingual, ha két, poliglott, ha több nyelven beszél valaki. A rendezvény resztvevőinek többsége három-öt különböző nyelven szólal meg a legnagyobb természetességgel. Az idei statisztika alapján 122-féleképpen tudtak beszélgetni egymással a poliglottok.

 A magyar nyelv népszerű volt az idei rendezvényen. David misztikusnak, Elisa egyedinek, Nikolo pedig dallamosnak találja a magyart. Krisztina (balról a harmadik) három éve tanítja nyelvünket az érdeklődőknek.

A többnapos rendezvényen a nyelvek rajongói osztották meg tapasztalataikat és ötletes módszereiket a hatékony tanulásról. Ugyan mindenkinek egyéni technikája van, közös bennük, hogy meglelik a módját a nyelvtanulás élvezetének. Ha megtaláljuk a számunkra legmegfelelőbb módszert, akkor bármennyi nyelvet megtanulhatunk, állítják a tapasztaltabbak. Hogyan határoznak meg minket azok a szavak, amiket használunk? Mit kell tudni például a tupi nyelvről és mely az a 250 kézmozdulat, gesztikuláció, ami az olasz nyelv elválaszthatatlan része? Ilyen és hasonló témákat érintett a közel 100 előadás. Szó volt többek között az online nyelvoktatás hatékonyságáról, a design szerepéről a telefonos applikációknál és arról is, milyen összefüggés van a sport és a nyelvtanulás hatékonysága között. A rendezvény figyelmet fordított a mesterségesen létrehozott eszperantó nyelvnek és volt előadás a jelbeszédről is. A következő világtalálkozó 2020. május végén lesz Lengyelországban. 

 

A rendezvényre érkezők a találkozó előtti héten nyelvtanfolyamokon vehettek részt. Voltak, akik a magyar nyelvet választották, ők Győrben tanulhattak. Fekete Krisztina, a kurzus oktatója nagyon büszke a tanítványaira. A rendezvény több résztvevője is divatosnak, népszerűnek tartja nyelvünket. Elmondásuk szerint trendi magyarul beszélni.

 

Elisa

Olaszország

– 24 nyelven beszélek, 13- at oktatok is. Azért választottam most a magyart, mert különbözik az összes többitől, amit már ismerek. 

 

David

Skócia

– A magyar szinte földön kívüli, titokzatos nyelv, amit már régóta szerettem volna elsajátítani. 

 

Nikolo 

Olaszország

– Igazán dallamos nyelv, nekem a hangzása tetszett meg. Tavaly hallottam egy magyar dalt, akkor eldöntöttem, hogy megtanulom a nyelvet. 

 

Gonzalo 

Chile

– Korábban is tanultam már magyarul, több kurzuson is részt vettem. Nekem a munkámhoz kell majd ez a nyelvismeret.

 

Svein

 Norvégia

– Az utolsó pillanatban döntöttem el, hogy jelentkezem a tanfolyamra. Jó döntés volt, nem bántam meg.

 

Darek

 Lengyelország

– Attraktív nyelv a magyar. Programozóként dolgozom és a munkám során szükségem lesz majd erre a nyelvismeretre is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!