Bombával fenyegetőzött egy férfi a vonaton Levélnél - 1 év 10 hónap a büntetése

A bejelentés miatt a Magyarországon áthaladó nemzetközi vonatokat átvizsgálták, amely összesen 56 járat 220 vagonját érintette.

kisalfold.hu

Helyben hagyták a Mosonmagyaróvári Járásbíróság döntését és közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt – mint többszörös visszaesőt – egy év tíz hónap szabadságvesztésre ítélték hétfőn Győrben a férfit, aki tavaly júliusban bombariadót csinált a MÁV hazai nemzetközi járatain.


N. Norbert a Keleti Pályaudvarról Bécsbe utazott a Railjet nemzetközi vonaton, s Levélnél jártak, amikor névtelenül felhívta a rendőrséget. Bejelentette, hogy több, úton lévő nemzetközi vonaton bombát helyeztek el. A bejelentés miatt a Magyarországon áthaladó nemzetközi vonatokat átvizsgálták, amely összesen 56 járat 220 vagonját érintette.

Illusztráció


Az átvizsgálás idejére az utasokat a vonatokról leszállították. A MÁV-START Zrt. 42 nemzetközi személyszállító vonata összesen 3933 percet, 6 tehervonata pedig 485 percet késett, amellyel összefüggésben a Zrt-nek 3.050.051. forint kára keletkezett.

A vádlott a köznyugalom megzavarására alkalmas olyan valótlan tényt állított a rendőrség vészhívó számán keresztül, amely a fenyegetés lehetséges következményeire tekintettel a köznyugalmat súlyosan megzavarta"

– közölte az ügy összefoglalójában a törvényszék.


A férfi tagadta tettét, azt állítja, hogy valaki kölcsönkérte a telefonját, amíg ő vécére ment. Dr. Jungi Eszter tanácsát azonban a további nyomozás megállapításai – például a médiatechnikai szakértői vélemény – arról győzte meg, hogy ez a védekezés kizárható. A többször büntetett és jelenleg is börtönben ülő N, Norbert 1 év, 10 hónapot kapott, amit le kell töltenie, a feltételes szabadság lehetőségét is kizárták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!