Szuperminősítést kapott a Ladikos Fesztivál

Herczku Ági-Nikola Parov és a Banda, a Sebő együttes, a Buda Folk Band, a Söndörgő együttes és a Tükrös együttes csalogatta többek közt hétvégén Mecsérre a több száz népzene- és néptáncrajongót, akiket az esti esős időjárás sem tántorított el.

Henics Tamás, a rendezvény megálmodója és főszervezője sorra konferálta fel az ismert és méltán elismert zenekarokat és fellépőket, sokszor személyes élményekkel is tűzdelve bemutatójukat. Természetesen a helyi és környékbeli csoportok is megcsillogtathatták tehetségüket.


Az igazi ladikos hangulatot a zene, a tánc, a vásári komédiások, fotó- és képzőművészeti előadások, kézműves-foglalkozások, a bor- és pálinkakóstolók teremtették meg. A fesztivál mára az ország egyik legnagyobb népzenei rendezvényévé nőtte ki magát, hiszen nincs még egy olyan népzenei program, ahol egy napon ennyi neves fellépő működne közre.

Csaplár Zoltán mecséri polgármester is szupernek minősítette a fesztivált, mely, mint elmondta, az ország különféle tájairól hozott vendégeket a településre. A faluvezető hozzátette: pénteken saját költségen szúnyogirtást is végeztek.


Több  mint száz fellépő szórakoztatta múlt szombaton a fesztivál közönségét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!