55 millióból fejleszt az áramszolgáltató Jánossomorján

Társaságunk szakemberei felmérték a város közvilágítási hálózatát és március elejéig már rengeteg fejlesztést és karbantartást el is végeztek - hangsúlyozta Egyházi Nikoletta, az E.ON Hungária Zrt. szóvivője, akit arról kérdeztünk, mit tesznek azért, hogy ne legyenek sötét utcák Jánossomorján.

Mészely Réka - Kisalföld napilap

(„Segélykiáltás a sötét utcák ellen" (Kisalföld, 2016. március 1.) és „Világosságot teremtő panaszok" (Kisalföld, 2016. március 21.) címmel írtunk arról, hogy Jánossomorján régóta gond az elégtelen közvilágítás.


Arról is beszámoltunk, hogy létrejött egy Összefogás a közvilágításért Facebook-csoport, mely arra kérte a helyieket, hogy az E.ON két közönségszolgálati címére két hétig naponta küldjenek egy-egy e-mailt arról, hogy életveszélyes a közvilágítás hiánya és tartós megoldást szeretnének.


A városvezetés pedig végső elkeseredésében egy sajtóközleményben hívta fel a figyelmet a problémára. Mindezek hatására a szolgáltató rövid idő alatt átvizsgálta a közvilágítás rendszerét és már néhány hibát javított. Arra voltunk kíváncsiak, milyen fejlesztéseket végeztek már el, illetve mit terveznek még. Kérdéseinkre Egyházi Nikoletta, az E.ON Hungária Zrt. szóvivője válaszolt.

Többek közt a Bajcsy-Zsilinszky utcában végeztek javítást az E.ON szakemberei.

Többek közt a Bajcsy-Zsilinszky utcában végeztek javítást az E.ON szakemberei.

A település a Mosoni-sík szélcsatornájában helyezkedik el, emiatt fokozott itt a szélteher. Ez a légvezetékes hálózatra átlagon felüli mechanikai többletterhelést jelent. Jánossomorja 90 százalékának villamosenergia-ellátása szabadvezetékes kialakítású, kisfeszültségű elosztóhálózatról működik – tudatta Egyházi Nikoletta.

Tavaly nagy húzóerővel megfeszített, gyengeáramú vezetékeket szereltek fel a kisfeszültségű hálózat tartóoszlopaira. A kábelek összeverődéséből adódóan többször alakult ki rövidzárlat.


Az áramszolgáltató szakemberei felmérték a város közvilágítási hálózatát és március elejéig már több fejlesztést és karbantartást elvégeztek. Többek között a Bajcsy-Zsilinszky, Lovarda, Csalogány, Vasút, Balassi, Malom, Dr. Dicsőfi utcákban helyzetrögzítőket szereltek fel. A Liget, Bartók Béla, Óvári utcákban javították a törött szigetelést, cserélték az elhasználódott hálózati elemeket és a kábelhibákat is javították. Ezek megelőzésére, a városüzemeltetővel egyeztetve, soron kívüli gallyazásra is lehet számítani a kisváros több utcájában.


– Jánossomorján több szakaszt földkábelre cserélünk az év során. Így többek között: Dózsa úti játszótér, valamint a Vásártér környékén. Tervben van a várost délről elkerülő 22 kilovoltos vezetékrendszer zártkerteket keresztező szakaszának átépítése is. E munkák költsége mintegy 55 millió forint – sorolta Egyházi Nikoletta, megjegyezve, hogy a társaság személyes kapcsolattartóval is erősíti a településsel való együttműködését. Ezzel gyorsítják a hibák jelzését az E.ON és a város között.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!