Gyakrabban jár a busz Pozsony és Rajka között csütörtöktől

Egyben rövidül a járat útvonala.

A 801-es számú Rajka-Pozsony nemzetközi buszjáratra, amely a pozsonyi tömegközlekedés részeként 2010 októberétől közlekedik, az ötéves évfordulón több változtatás is vár.


Ezek közül az egyik, hogy a DPB megnövelte az eddig reggel 5 és este 23 óra között óránkénti rendszerességgel induló buszok járatsűrűségét. Így az autóbuszok október elsejétől munkanapokon a reggeli és a délutáni csúcsforgalom idején már nem egyórás, hanem félórás rendszerességgel indulnak majd mindkét irányba. A buszok menetrendje napközben, a hétvégéken és ünnepeken változatlan marad.

  

    További változás, hogy csütörtöktől rövidül az eddig a Pozsony belvárosában lévő Szlovák Nemzeti Színház épülete és a rajkai Bem apó utca között közlekedő buszok útvonala. Az új menetrend szerint a 801-es járat Rajkától már csak Pozsony-Oroszvár vasútállomásig közlekedik majd, ahol az utasok több más, Pozsony belvárosába közlekedő járatra szállhatnak át.   

    

Az új, részletes menetrend a www.dpb.sk honlapon is elérhető. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!