Lelki útravaló gyerekeknek

2022.01.09. 13:28

2. üzenet - Ami belül van

„Mert az Úr nem azt nézi, amit az ember, mert az ember azt nézi, ami a szeme előtt van, de az Úr azt nézi, ami a szívben van.” (Sámuel első könyve 16,17)

kisalfold.hu

Fotó: MW-archívum

Egy néger kisfiú nézelődött a vásárban. A léggömbárust figyelte. Az árus jó üzletember volt és reklámként eloldozott egy piros lufit, amely felszállt a magasba, ahová sok gyermek szempár követte, míg el nem tűnt a szemük elől. Egy sereg fiatal vásárlót vonzott oda a felemelkedő lufi látványa. Azután eloldott egy kék színűt, majd egy sárgát is. Egymás után felszálltak a magasba, egyre kisebbnek látszottak, majd eltűntek. A kis néger fiú egy darabig álldogált a fekete lufi előtt, majd bátortalanul megkérdezte: – Bácsi, ha elengedné a fekete lufit, az is felszállna olyan magasra, mint a többi? A léggömbárus megértően mosolygott rá. Eloldotta a fekete lufi zsinegjét, és miközben az felszállt a magasba, így szólt: – Kisfiam, nem a színe számít, hanem ami belül van, az emeli magasba!

 

Talán sokszor érezted te is, hogy háttérbe kerültél, hogy vannak nálad okosabb, szebb, fontosabb, tehetségesebb gyerekek, fiatalok, vagy akár felnőttek, akik messze megelőznek téged. Isten számára mégis mérhetetlenül értékes vagy, és senkivel sem cserélne el. „Így szól az Úr, a te Teremtőd, Jákób, és a te Alkotód, Izráel: Ne félj, mert megváltottalak, neveden szólítottalak, enyém vagy! …drága vagy a szememben, becses vagy, és szeretlek.” (Ésaiás próféta könyve 43,1, 4) „Mert az Úr nem azt nézi, amit az ember, mert az ember azt nézi, ami a szeme előtt van, de az Úr azt nézi, ami a szívben van.” (Sámuel első könyve 16,17) Biztos lehetsz abban, hogy Isten nem téved. Értékeld tehát te is magadat úgy, ahogy Isten lát téged. Talán azt kérdezed: Miért szeretsz ennyire, Istenem? Nem tudom megérteni, hogy miért ilyen fontos a létem számodra.

 

Jézus válasza: „Én fizettem a világmindenségben a legtöbbet érted. Senki sem értékelhet téged ennél többre. Ezért tartsd magadat, a te megváltott életedet nagyon drágának, olyan kincsnek, amely el nem adható, el nem kótyavetyélhető! Tartsd magad olyan értékesnek a vérem által, mint amilyennek én tartottalak és tartalak téged!” Mondd: Köszönöm, Atyám, hogy szereteted szeretetet ébreszthet bennem irántad. Úgy szeretnélek szeretni, ahogy Te szeretsz engem!

 

Szerető barátod: Attila bácsi

 

[email protected]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!