Agyi bénulás: Olvasónk kilencéves koráig tudott járni

Születése óta mozgáskorlátozott a tárkányi Nyári Erika, s lassan már tizenhét éve, hogy kerekesszékben éli mindennapjait.

– Csecsemőkori agyi bénulás és gerincvelő-idegsorvadás következtében nem tudok lábra állni már nagyon régóta. Kilencéves koromig tudtam járni, igaz, addig sem úgy, ahogyan egy ép gyermek – mesélte Nyári Erika, aki egy omladozó tetejű házban él párjával és édesanyjával. 


– Ha esik az eső, rögtön beázik a tető az ajtónál. Félő, hogy egyszer le fog szakadni. Sajnos se anyagunk, se pénzünk nincs a cserére, javításra. Máshová költözni sem tudunk, helyzetünk eléggé elkeserítőnek látom. Egy szakember szerint 300 ezer forint lenne a javítás. Az önkormányzattól a munkálatokra kaptam 150 ezer forint kamatmentes kölcsönt, amit tíz hónap alatt kell visszafizetnem – folytatta Erika, akinek édesanyja ápolási díjat kap lánya ápolása után, havi 47 ezer 900 forintot. Erika fogyatékossági támogatásban részesül. 


– A házat, amiben élünk, édesanyám testvérétől vettem meg hétéves részletre, amelynek törlesztője havi 25 ezer forint. Így a rezsi és egyéb kiadásaink után alig marad húszezer forintunk ételre. Évekkel ezelőtt akadálymentesíteni szerettük volna a fürdőszobát, de műszaki leírás hiányában nem tudtunk támogatást kérni – foglalta össze Erika, aki mint mondta, a Jóakarat hídján olvasóinknak köszönhetően neki juttatott 150 ezer forintot és az önkormányzat támogatását a tető javítására fordítja.

 

Ha támogatást adna vagy kérne

A Lapcom Média Alapítvány várja a jóakarat forintjait. Adományaikat átutalással a 12096705-01312657-00100008-as számlaszámon, illetve a lapunkban már megjelent,  ügyfélszolgálati irodáinkban is kihelyezett sárga postai csekkeken juttathatják el hozzánk. Az alapítvány segítségét kérő olvasók jelentkezését a Kisalföld-szerkesztőség, 9021 Győr, Újlak utca 4/A postacímre vagy az [email protected] drótpostacímre várjuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!