Lakhatásuk, életük a tét Győrben

A Lapcom Média Alapítvány a Kisalföld adventi akciója keretén belül rászoruló családok karácsonyát szeretné szebbé tenni az olvasók segítségével. A támogatás esélyt jelent Lazányiék számára lakhatásuk megoldásához. Csóré Józsefet is támogatták olvasóink, aki beteg édesanyját próbálja ellátni.

kisalfold.hu

 

Lazányi Imre idén stroke-ot kapott, rokkantsági ellátásban részesül, feleségének azonban elutasították ezen kérelmét. Az asszony munkát vállalni viszont rossz egészségi állapota miatt nem tud, pedig 60 százalékos az egészségkárosodása.

Lazányiék: Az élet eddig nem igazán volt kegyes hozzájuk.

Lazányiék: Az élet eddig nem igazán volt kegyes hozzájuk.

A házaspár néhány éve, fiatalon elhunyt fiuk halálát sem tudta feldolgozni, az élet eddig nem volt igazán kegyes hozzájuk. Ketten ötvenezer forintból élnek, Imre nyugdíjának egy részét letiltják a szolgáltatóknak való tartozásuk miatt. Emiatt lakásbérleti szerződésüket sem hosszabbították meg, így könnyen lehet, hogy fedél sem lesz a fejük felett. A Lapcom Média Alapítvány 150 ezer forintos támogatása, olvasóink segítsége jól jött nekik a bajban. 


Csóré József testvére halála óta egyedül él beteg édesanyjával. Ő látja el, amivel tudja, de még meleg vizük sincs. „Anyukám tizenhárom éve agyvérzést kapott, amiből nem épült fel egészen. Nagyjából kilenc éve kapok ápolási támogatást, ezen és az ő nyugdíján kívül szinte nincs is bevételünk, mivel egy-két óránál tovább nem merem egyedül hagyni" – kezdte történetét Csóré József.

Csóré József

Az asszony rengeteg gyógyszert szed és pár éve már pelenkázni is kell. Csóré József fürdeti és látja el egy hideg lakásban, ahol csak egy kis teatűzhellyel lehet fűteni. „Az összeszedett ágakkal tudunk begyújtani, de gyakran ébredek hajnalonként a hidegre. Előfordul, hogy éhesen fekszem le, de anyukám az első. Neki hitelre szoktam ételt venni, de néha a gyógyszereit is csak utólag tudom kiváltani. Most úgy állunk, hogy karácsonyra már semmije nem lesz – folytatta Csóré József. – Évekig tályogom volt, mostanában pedig rosszul vagyok, ha eszek valamit. Csak alázattal tudom eltartani édesanyámat. Mindenkitől kérek kölcsön, akitől csak lehet. Van néhány barátom, akiknek nagyon sokat köszönhetek." 


A napokban Csóré József könnyek közt vette át a 150 ezer forintnyi adományt, tüzelőfát és ételt vesz belőle, rendezi tartozásait. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!