Költözés előtt jött a segítség

A Lapcom Média Alapítvány Jóakarat Hídján, a Kisalföld-advent akció keretén belül rászoruló családok karácsonyát szeretnénk szebbé tenni. Közülük egy Drajkóné Vida Andrea és családja, akiknek hamarosan ki kell költözniük lakásukból.

 

Drajkóné Vida Andrea két kisgyermekével májusban jött  Pest megyéből Győrbe, ahol élettársa, Kiss Gellért önkormányzati bérlakásába költöztek be. Az épületet azonban hamarosan vagy lebontják, vagy pedig felújítják, így nekik menniük kell. „Nem a legjobb környéken élünk, a tárolóban például nem merünk tűzifát tartani – mesélte Drajkóné Vida Andrea. Párja festőként dolgozik, neki viszont jelenleg nincs állása. 

Zsófi és Adrián  igazi gyerekek, egy fotó erejéig is alig tudnak egy helyben maradni.

Zsófi és Adrián igazi gyerekek, egy fotó erejéig is alig tudnak egy helyben maradni.

– Folyamatosan keresem a munkalehetőségeket, de a gyerekek miatt olyat szeretnék elvállalni, amit itthonról is tudok csinálni. Zsófi öt-, míg Adrián hétéves. A kisfiam szeptember óra iskolába jár, ahol  autista lévén 

speciális ellátásban részesítik. Nagy álmom, hogy vegyek neki egy táblagépet, neki ugyanis elsősorban a memóriáját kellene fejleszteni, amit nagyban megkönnyítenének a tabletre letölthető programok."


A család még nem tudja, mikor kell elhagyniuk lakásukat, de ha menniük kell, Győr-Szabadhegyre akarnak költözni.


„Szeretnénk két külön ágyat venni a gyerekeknek. Bár nagyon összetartó testvérek. Ha valahol csúfolják Adriánt, Zsófi rögtön megvédi őt" – tette hozzá az édesanya, aki a  napokban átvette a Kisalföld olvasói által összegyűjtött 150 ezer forintot. A család a pénzből legelőször tüzelőt szeretne venni.

Hogyan segíthet a rászorulóknak? 

Az olvasók lehetőségeikhez mérten és szándékuk szerint eljuttathatják  a jóakarat forintjait a Lapcom Média Alapítvány  12096705-01312657-00100008-as számlaszámára is. Az összegyűlt  pénzből az idei adventkor kiválasztott ötven családnak segítünk. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!