Laza elegancia otthon is

2021.12.29. 05:24

Pandémia szülte divatirányzat az újragondolt loungewear

Sokat dobhat az otthoni outfiten, ha nemcsak a kedvelt és szeretett melegítőnket öltjük magunkra. Kell a változatosság, valljuk be, vágyunk a szép és divatos dolgokra, ugyanakkor a kényelmet sem szeretnénk feladni. A divattervezők egy teljesen új ruházati kategóriát kínálnak, mondhatni újragondolták a loungeweart, azaz a kényelmes otthoni szettekből egyre nagyobb a kínálat és egyre nő a kereslet is. Vevők vagyunk a laza eleganciára otthon is.

Szabó Csilla

A nappali ruházat lehet stílusos, minden kényelmi ruhadarabot tartalmazhat. A lényeg, hogy jól érezzük magunkat bennük.

Piros Erika stylist, stílusoktató azt tapasztalja, hogy a pandémia átalakította öltözködési szokásainkat. A világjárvány arra kényszerített bennünket, hogy a ruhatárunkat kényelmesre cseréljük, sokaknak otthon kellett dolgozniuk, és a legtöbb társasági eseményt le kellett mondaniuk. Kissé megtorpantunk a legújabb divat követésében, a legtrendibb darabok vásárlásában, az otthoni ruházat iránt viszont megnőtt az igényünk, és hamarosan fő „divatválasztásunkká” vált a kényelmes viselet. Így nem meglepő, hogy a tervezők egy már meglévő kategóriát, a nappali otthoni ruházatot kezdték átalakítani és kínálni.

 

Biztonság és kényelem

 

Csinosak lehetünk otthon is, hiszen vágyunk a változatosságra, vágyunk a szép holmikra, miközben a kényelmet meg nem szeretnénk feladni. Az otthoni környezet a biztonságról és a már említett kényelemről szól, ahol olyan darabokat részesítünk előnyben, amelyeket könnyen fel- vagy leöltözhetünk attól függően, hogy a home office irodába, jógaórára vagy a kanapéra készülünk. Piros Erika szerint a loungewear a kényelmes ruhák választásáról, variálásáról és rétegezéséről szól. Hangulatos trendek szemtanúi és viselői lehetünk: puha, bolyhos nadrágok, pulcsik, pulóverruhák, kardigánok, amit slutch zoknival (horgolt, kötött), papucsokkal egészíthetünk ki. Mindezektől úgy érezzük magunkat, mintha felhőkön sétálnánk.

 

 

Magabiztos megjelenés a nappaliban is

 

Az őszi/téli divattrend behozta a pihe-puha, kényelmes ruhadarabokat az otthonunkba. Egy csipetnyi eleganciát is ad hozzá, így a megjelenés funkcionális és esztétikailag is érdekes lehet. A nappali ruházat lehet stílusos, minden kényelmi ruhadarabot tartalmazhat, mint például a légáteresztő szövetek, a praktikus sziluettek és a könnyű viselet, miközben vonzóvá, extrává tehetjük őket naturális vagy feltűnő színekkel, mintákkal. A lényeg, hogy jól érezzük magunkat bennük. Ilyen például egy barna horgolt szett, ejtett vállú felsővel, vagy egy fekete spagetti pántos felső és menő leggings, hozzá egy bézs kardigán. Ezek mindig kényelmes és szexi opciók egyszerre. A kötött ruhák, pulóverruhák, maxikardigánok puhasága a kényelmünket szolgálja, látványuk némi casual hangulatot ad a hétköznapokhoz, párosíthatjuk őket „nem nadrággal”, azaz leggingsszel vagy extra vastag, netán extravagáns mintájú harisnyával.

 

Természetes anyagok a fenntarthatóság jegyében

 

Milyen anyagból legyenek az otthoni ruháink, amelyek kényelmet adnak? A stylist a legújabb felméréseket említette, amelyek szerint a világjárvány megnövelte a fogyasztók érdeklődését a fenntarthatóság iránt, és örömre adhat okot, hogy a fogyasztók a környezeti hatások csökkentése iránt elkötelezett márkák támogatása mellett döntenek. A természetes anyagokat részesítik előnyben, ami nem túl szűk, mint például a kényelmes organikus pamut póló, kombinépántos felső, a szabadidőnadrág és kötött pulcsi. Természetesen otthon se korlátozzuk magunkat, minden darab passzoljon személyes stílusunkhoz, érezzük benne magabiztosnak magunkat. A stylist személyes kedvence a lakásban ejtőzve egy puha kötött leggings, hozzá crop top, ami egy kardigánnal párosítható. De az is sokat dob az otthoni outfiten, ha a klasszik pamut helyett kötött anyagú szettet választunk, amelynek textúrája lehet bordázott vagy bolyhos, de viselhetünk otthon kasmír, selyem, bársony, plüss, mohair anyagokból készült darabokat. Ki-ki ízlése szerint.

 

Az otthoni ruhatár színei

 

Egy krémszínű horgolt felső és a hozzáillő leggings jól használható akár az otthoni irodánkban is. Elegáns, kényelmes, stílusos. Divatos színek emellett a barna, bézs, fehér, rozsda és az örök fekete. A púderszínek is melegséget árasztanak, amellett hogy eleganciát sugallnak. Ha ezeket az árnyalatokat választjuk otthonra, könnyen tudjuk egymással variálni a ruhadarabokat. Egyszerű, de klasszikus megjelenésünk lesz.

 

Szűkebb vagy túlméretes?

 

Stílus kérdése, hogy kinek mi a kényelmes darab. Van, aki a túlméretest, van, aki a kicsit passzentosabbat részesíti előnyben. De mindenképpen a kényelem a fő szempont. Aki szereti a pulóverruhákat, felkeltheti érdeklődését egy csinos darab otthonra, és vannak olyan ruhák is, amelyek segíthetnek koncentráltabbá és produktívabbá tenni. Egyszerűek és könnyedek, a színek kellemesek, lágyak. Ilyen pl. egy letisztult overál, egy over size kapucnis hosszú pulcsi, vagy egy kényelmes farmer, puha kötött pulóverrel. Piros Erika úgy foglalja össze, hogy az általunk viselt ruhák befolyásolják a napjainkat. Nagyon fontos tehát, hogy olyan darabok legyenek a ruhatárunkban, amelyek nemcsak kényelmesek, de a különböző lelkiállapotokhoz is használhatóak. Vagyis, fő a változatosság, még otthon is. 

Címkék#otthon

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában