Kézműves hasáb

2014.09.03. 20:02

Papírbaglyok

Adj új esélyt a vécépapír-gurigának!

A vécépapír-guriga megérdemel egy új esélyt a tolltartón túl is. A papírbagoly persze gyerekjáték, de viccesen és kedvesen hunyorog majd ránk a szekrény tetejéről. És annyira könnyű, hogy a gyerekekkel közösen is elkészíthetjük.

Amire szükség lesz:
1 vécépapírguriga
filctollak vagy festék

1. Nyomjuk össze a gurigát kétoldalról, de nem kell teljesen kilapítani. Bőven elég, ha egy kicsit megéleződik kétoldalt.
2. A tetején óvatosan nyomjuk meg a két él között. Ahogy hajlik a papír, automatikusan kijelöl egy ívet a két csúcs között. Ennek mentén hajtsuk be a félkört egészen amíg lehet.
3. A másik oldalról ismételjük meg a 2. lépést. Hajtsuk rá a második félkört az előzőre, így lezárjuk a csövet. Akár kicsit hegyesíthetünk is a csúcsokon. Ezek lesznek a bagoly fülei.
4. Talpára állítva a valahai gurigát, a fantáziánktól függ, milyen baglyot látunk benne. Rajzoljuk rá feketével a szemeket, csőrt, lábat vagy színezzük és fessük is ki, ez az igazi móka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!