Kék hírek

2017.08.23. 12:16

Békéscsabától Szombathelyig terjesztették a kínai drogot

Legalább másfél éven át új pszichoaktív anyaggal kereskedő országos hálózatot működtető bűnszervezetet számolt fel a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság. A bűnszervezetet két abonyi férfi irányította.

Felszámolt egy legalább másfél éven át új pszichoaktív anyaggal kereskedő országos hálózatot működtető bűnszervezetet a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság, a bűnszervezet tizenhárom tagja ellen vádat emelt a Békéscsabai Járási Ügyészség - tájékoztatta a Békés Megyei Főügyészség szerdán közleményben az MTI-t.


Két abonyi férfi - akik a bűnszervezetet irányították - 2015 januárjától 2016 júniusáig Kínából rendelt közel 50 millió forintért jelentős mennyiségű új pszichoaktív anyagot tartalmazó porokat, kristályos anyagokat, növényi törmelékeket és tablettákat. Ezeket a szervezet további három tagja részére Szombathelyre és Békéscsabára küldték el – írták.

A kép illusztráció.

A kép illusztráció.

A vádlottak további személyeket vontak be az új pszichoaktív anyag értékesítésébe, így békéscsabai, szarvasi, sarkadi, szeghalmi és szombathelyi emberek is részt vettek a hálózat működésében, és a fogyasztók részére jellemzően ők tették elérhetővé az illegális szereket.


A rendőrség 31 olyan embert derített fel, aki huzamosabb időn keresztül új pszichoaktív anyagot vásárolt. A békéscsabai vádlottaktól nyolcan vásároltak új pszichoaktív anyagot, míg Sarkadon legalább 13 fogyasztó részére értékesítettek a hálózat tagja ilyen szert.


A két szarvasi vádlott - egy anya és a lánya - legalább négy embernek adott el szert; a szervezet mezőberényi tagja közel fél éven keresztül helyi és mezőtúri szórakozóhelyeken, valamint Szeghalomban terítette az illegális anyagot.


A bűnszervezet két vezetője tizenegy bankszámlát használt, amelyekre a vásárlók az új pszichoaktív anyagok vételárát befizették, a bűncselekmény elkövetésének ideje alatt több mint 121 millió forintot.


A Békéscsabai Járási Ügyészség a terhelteket kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével vádolja, amelyet hét vádlott bűnszervezetben, hárman bűnszövetségben követett el.


A járási ügyészség egy vádlott kivételével végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására és a bűncselekményből származó vagyonra nézve vagyonelkobzásra tett indítványt. Az eljárás folytatását öt vádlott előzetes letartóztatásban várja - olvasható a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!