Kék hírek

2015.04.23. 21:56

Vidám Mackók Bt.

Profi kasszafúróval törette föl a Buda-Cash Brókerház páncélszekrényeit a rendőrség április 14-én, írja a HVG.

Bakos András

A hetilap igazából arra volt kíváncsi, miért csak most zajlott le ez, de az Országos Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata nem volt beszédes kedvében: „a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda lefoglalásokat hajtott végre, de további részleteket a nyomozás érdekeire tekintettel a rendőrség nem kíván adni". Azért jók ezek a rendőrségi közlemények, mert hosszú időre lefoglalják a fantáziát.

Muszáj elképzelni, ahogy a Nemzeti Nyomozó Iroda egy emberként tanakodik, miképpen férjen hozzá a széfek tartalmához. Kulccsal lenne a legegyszerűbb, de azt a gyanúsítottak eldugták. Nincs mese, igazságügyi szakértőt kell megbízni. Vagy tanácsadót – úgy az előélet nem számít, csak a rátermettség, és az illetőt utóbb le lehet tagadni, még ha közös fotón szerepelt is a miniszterelnökkel. Közbeszerzés kizárt.

A végén valamelyik vesztes pályázó panaszt tesz, és lehet járkálni a döntőbizottság elé.

A rendőrségi nyilvántartóban elérhető referenciák alapján kiválasztják a legjobbat, szerződést kötnek vele. Csak egy kis jóindulat kell ahhoz, hogy ebben a mozzanatban se lásson semmi kivetnivalót a polgár. Az informatika világában bevett szokás pénzjutalmat adni annak, aki a tesztüzem idején feltör egy új programot, vagy hibát talál benne. Ilyenkor számítógépes bűnözők keresnek pénzt legálisan. Ezeket az alkalmakat, ahogy a Buda- Cashnél lezajlott „nyomozati cselekményt", egyfajta leszoktató-rehabilitációs programnak is lehet tekinteni. Legálisan kamatozik a tehetség, a közjó érdekében. Amikor élete végén „kasszát csinál" a szakember, az egyenleg akár pozitív is lehet, ha bebukik még néhány brókerház.

Szóval: jöhet a számla, a cégszerű aláírással.

Egyébként pedig igaza van az ORFK sajtószolgálatának: további részleteket a nyugalmunk megőrzése érdekében nem szeretnénk megtudni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!