Voksolás otthon

2022.04.03. 15:26

Többen élnek a mozgóurnás lehetőséggel Győrben - galéria

A mozgásában egészségi állapota vagy fogyatékossága, illetve fogvatartása miatt gátolt szavazópolgárok mozgóurnát kérhettek, melyet a szavazókör szavazatszámláló bizottságának két tagja vitt ki a kérelmezőhöz.

kisalfold.hu

Varga-Halász Judit a mozgóurnával. Fotók: Huszár Gábor

Győrben a nádorvárosi 37-es körzethez délig nyolc kérelem érkezett. A bizottság tagjai fél kettőkor indultak előbb gyalog, majd autóval a megadott címekre. Először a Stadion utca egy negyedik emeleti lakásában élő Kovácsné Schlögl Zsuzsanna adhatta le otthonában a voksát.

 

– Azért kértem mozgóurnát, mert kemoterápiás kezelés után vagyok. Nem tudtam volna elmenni a szavazókörbe, de amúgy sem mehetek emberek közé, mert gyenge még az immunrendszerem. Azt fontosnak tartottam, hogy a szavazatomat le tudjam adni, mert nem szeretném, ha a gyerekeimet elvinnék a háborúba, de az unokám jövőjéért is aggódom. Azt szeretném, hogy a fiataloknak minél jobb legyen a jövőjük! Remélem így is lesz – válaszolta Zsuzsanna arra a kérdésre, miért kérte a mozgóurnát.

 



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!