Helyi sport

2015.05.07. 13:23

SVSE - Bejött a jóga Sopronban

Hetente egyszer jógagyakorlatokkal fejlesztik játékosaik koncentrációját az NB II-ben szereplő SVSE-GYSEV-nél. A csapat szinte szárnyal tavasszal, nyolc meccs óta veretlen.

kisalfold.hu


Vannak trénerek, akik a futásra esküsznek, de egyre több más kiegészítő módszerről is hallani a labdarúgócsapatok felkészülése során.


Győrött a fiatal akadémisták tanórák keretében kapnak cselgáncsoktatást, ami nyilván jót tesz az erőnlétnek. Csornán korábban spinningeltek,
vagyis a szobakerékpár egyik speciális változatával igyekeztek javítani a labdarúgók állóképességén.

Szerdánként jógáznak is a futballisták Sopronban. Fotók: svse.hu
Szerdánként jógáznak is a futballisták Sopronban. Fotók: svse.hu


Sopronban jógáznak az NB II-ben szereplő futballisták. Sifterék az izmok ellazítását és a koncentrációt is segítő gyakorlatokat végeznek. A csapat szinte szárnyal tavasszal, nyolc meccs óta veretlen.

Az együttes játékosai heti egy alkalommal jógáznak. Szerdánként felkészült jógaoktató várja őket, egy-egy foglalkozás másfél óráig tart. A programban rengeteg nyújtó-izomlazító gyakorlat szerepel, emellett egyre több relaxációs elem is van a feladatok között.

Egyre eredményesebb az SVSE a másodosztályú bajnokságban.
Egyre eredményesebb az SVSE a másodosztályú bajnokságban.


A szakmai igazgató, Supka Attila szerint ezek a gyakorlatok csökkentik a sérülésveszélyt, a relaxáció pedig a labdarúgók koncentrációját segíti.
„Fontos, hogy a játékosok igénybe vett izmait megfelelően ellazítsák a speciális gyakorlatokkal, ezáltal a sérülésveszély is csökken. A relaxációs gyakorlatok pedig arra szolgálnak, hogy erősítsék a játékosok odafigyelését, amely rendkívül hasznos lehet a mérkőzéseken, kiélezett szi- tuációkban" – fogalmazott Supka Attila.

A szakmai igazgató szerint a játékosoknak először furcsa volt a speciális mozgás, amely több labdarúgónál izomfáradtságot okozott. Mára azonban megszokták a jógázást és a csapat tagjai kimondottan igénylik a foglalkozásokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában