foci

2019.12.04. 07:51

Magyar Kupa – Hosszabbításban verte a Lipót a Gyirmótot – Kikapott a Mosonmagyaróvár

Négy megyei együttes szerepel a Magyar Kupa 8. fordulójában, de a legjobb 16 közé már biztosan csak három jut a Lipót–Gyirmót párharc miatt.

kisalfold.hu

Credobus Mosonmagyaróvár-Paksi FC 0-4 (0-4)

Mosonmagyaróvár, 300 néző

Vezette: Szőts Gergely

Credobus Mosonmagyaróvár: Boros T. – Szegi, Sziklási, Debreceni, Bohner, Czár, Dobrovolszki (Benkovich Zs., 85.), Jasarevic, Nagy L. (Mundi, 46.), Szalka, Laki (Veress, 78.) Vezetőedző: Varga László

Paks: Holczer – Osváth, Lenzsér (Poór, 46.), Gévay, Kelemen, Bor, Kecskés, Papp K., Báló, Böde (Szendrei, 55.), Könyves (Fejős, 73.). Vezetőedző: Osztermájer Gábor

Gsz.: Kecskés (5.), Böde (8.), Báló (13.), Könyves (23.)

A Credobus Mosonmagyaróvár a Magyar Kupában a Paks gárdáját fogadta a legjobb 32. között. Az 5. percben egy bal oldali szögletet Kecskés pazarul tekert az óvári kapuba. 0-1. A 8. percben egy szép paksi akció lezárásaként Böde 12 méterről, kapásból lőtt a hálóba. 0-2. A 13. percben Könyves középre tett labdáját Báló pofozta be. 0-3. Két perc múlva Szegi fejesét védte nagy bravúrral Holczer. A 23. percben Gévay löbbölte be a labdát Könyvesnek. Boros megtorpant ezt pedig kihasználta a Paks támadója, aki jobbal gurított a hosszú alsóba. 0-4. A 85. percben élete első felnőtt mérkőzésén lépett pályára a MTE 18 éves játékosa Benkovich Zsolt. Az óvári csapat az első 25 percben két nagy kapushibából is gólt kapott, ez pedig eldöntötte a továbbjutás kérdését. A szerkezetváltás után Varga Lászlóék rendezték a sorokat, így egyenrangú partnerei tudtak lenni élvonalbeli ellenfelüknek.

Varga László: - Sajnálom, hogy korán eldőlt a mérkőzés. Mi is sokat tettünk azért, hogy a Paks gólokat szerezhessen, ilyen hibákat nem engedhetünk meg magunknak. Be kell látni, hogy kijött a két osztálynyi és a sebességbeli különbség is csapatok között. 4-0 után szerkezetet váltottunk, leszűkítettük a területeket és jobban is játszottunk.

Osztermájer Gábor: – Negyed óra alatt eldöntöttük a továbbjutás kérdését. A második félidőben a Mosonmagyaróvár jól reagált a játékunkra, így már nem volt akkora különbség a két csapat között. A mi helyzetünkben minden siker nagyon fontos, remélem, hogy ebből a győzelemből tudunk meríteni a hétvégi, Fehérvár elleni bajnokira.

Lipót Pékség SE (NB III)–Gyirmót FC Győr (NB II) 3–1 (1–1) – hosszabbítás után

Lipót, 12 óra. V.: Kovács J. Z.

Korábban – Credobus Mosonmagyaróvár–Paks

Mosonmagyaróvár, 12 óra. V.: Szőts G.

A Lajta-partiak a Csörnöcgyöngye és a Tállya legyőzése után élvonalbeli ellenfelet fogadhatnak. Habár Varga László együttese az utóbbi hetekben javuló formát mutat, kérdés, hogy el tudja-e tüntetni a kétosztálynyi különbséget a gyengélkedő tolnaiakkal szemben.

Lipót Pékség SE–Gyirmót FC Győr

Lipót, 12 óra. V.: Kovács J. Z.

Varga Péter csapata legutóbb a Kecskemétet búcsúztatta a kupától, míg a Gyirmót a Soroksárt győzte le hazai pályán 3–0-ra. Az osztálykülönbség miatt a vendégek számíthatnak esélyesnek, de a harmad-

osztályban menetelő szigetköziek otthonában nem mehet biztosra a Csertői-alakulat sem.

WKW ETO FC Győr–Mezőkövesd-Zsóry

Győr, ETO Park, 18 óra. V.: Oláh.

NB I-et idéző találkozót játszik egymással az ETO és a Mezőkövesd. A zöld-fehérek a hét elején váltottak edzőt. Kondás Elemér, a csapat új trénere felszabadult játékot vár csapatától, amelynek „nincs vesztenivalója élvonalbeli ellenfelével szemben”.

Az élvonalbeli együttesek még nem kerülhettek össze a sorsolásnál, és az egymérkőzéses párharcok mindegyikén vendégek lesznek.

Magyar Kupa, 8. forduló (nyolcaddöntőbe jutásért): Monor (NB III)–Budapest Honvéd, Ózdi Kohász (NB III)–Kaposvári Rákóczi, Pécsi MFC (NB III)–Kisvárda, Vác (NB II)–Újpest, Balassagyarmat, Dorog (NB II)–Debreceni VSC, Szarvasi FC 1905 (megyei I.)–ZTE, Dabas-Gyón (NB III)–Puskás Akadémia, III. ker TVE (NB III)–Vasas (NB II), 12.00. Szombathelyi Haladás (NB II)–Budafoki MTE (NB II), 15.30. Dunaújváros (NB III)–BFC Siófok (NB II), 18.00. Békéscsaba 1912 Előre (NB II)–Ferencvárosi TC, 20.00 (tv: M4 Sport).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában