Női vízilabda

2024.04.06. 21:29

Ob I – Hazai pályán három góllal kapott ki riválisától az UNI Győr-GYVSE

Gyorsan kétgólos hátrányba került az UNI Győr-GYVSE a Szeged ellen, és ez meg is határozta a folytatást. A vége háromgólos vereség lett.

Kisalföld.hu

UNI Győr-GYVSE–Szeged 6–9 (1–2, 1–3, 1–3, 3–1)

Győr, ob I-es női mérkőzés. V.: Varga Cs., Kevi.

UNI Győr: Szombathelyi – Rádli 1, Kenderes 1, Finta Zs., Molnár D., Finta K., Párkányi, Petik 1, Klemm 1, Hetzl, Szedlák 2, Fogarasi, Drávucz, Szabó I. Edző: Hargitai Attila.

Szeged: Gyöngyösi – Szabó K., Baksa 3, Pap 1, Tátrai, Bocskay 1, Torma, Gálicz, Pádár 2, Miklós, Botka, Hasznos, Bereczki 2, Tóth F. Edző: Szabó Tamás.

Bő egy perc alatt kétgólos hátrányba kerültek a hazaiak. Ez kicsit rá is nyomta bélyegét a folytatásra. Nagyjából három perc kellett, hogy kicsit megnyugodjanak a győriek, Klemm révén az 5. perc közepén sikerült szépíteniük. Újabb gól azonban nem esett ebben a negyedben. A második nyolc perc elején ötméterest rontottak a házigazdák, a felső léc kisegítette a szegedieket. A túloldalon ugyanakkor a Szeged hibázta el a büntetőt. A félidő hajrájában újabb szegedi ötös után már 4–1 volt a vendégeknek. Nem sokkal később egy emberelőnyt gólra váltott a GYVSE. Egy perccel a szakasz vége előtt pedig a negyedik ötméterest lőtték be a vendégek (2–5).

Szegedi kapufával folytatódott a mérkőzés, nem sokkal később viszont már gólnak örülhettek a vendégek. Góllal büntette a hazai hibákat a Szeged, így nagyon nehéz helyzetben volt a házigazda csapat (2–7). Egy távoli bombával szépített a győri együttes, , de a szakasz szegedi góllal zárult (3–8). A zárófelvonásban egy perc után a győriek lőtték az első gólt. Hamar jött a válasz. Kettős emberelőnyből kétszer is kapufát lőttek Petikék. Öt perccel a vége előtt ötöshöz jutott az UNI Győr-GYVSE, Petik biztos kézzel értékesítette (5–9). Újabb perc elteltével Rádli lőtte ki a hosszú sarkot (6–9). Közel voltak a mínusz kettőhöz a hazaiak, de a kapufa megint nem volt velük. 

A rossz kezdés meghatározta a mérkőzést, így a győriek fájó vereséget szenvedtek közvetlen riválisuk ellen, ami azt jelenti, hogy két fordulóval a vége előtt hat ponttal maradtak az utolsó helyen. Előttük a Szeged és a Tatabánya áll 9–9 ponttal. A győriek még utaznak Dunaújvárosba és Szentesre.

Nyilatkozatok

Hargitai Attila: – Nehéz ilyenkor okosat mondani. Az biztos, a meccs elején kaptunk két-három olyan gólt, amilyet nem kaphatunk. A harmadik negyed végéig hitehagyottá váltunk. Küzdöttünk, hajtottunk, ez a minimum. Ki kell elemezni a meccset. Most derül ki igazán, milyen csapat vagyunk. Fejben kell összerakni magunkat. 

Petik Panna: – A Szeged nagyon jól játszott. Mi nem pörögtünk fel annyira, nem is kezdtük jól a meccset. Pedig készültünk a játékukra, mégsem tudtuk megakadályozni ebben őket. A helyzetek is kimaradtak. Menni kell tovább, fel kell állni, tanulni a hibákból.

Szabó Tamás: – Ez volt a célunk, sokat készültünk a mérkőzésre. A játékban voltak hibák, de nagyon büszke vagyok a lányokra, mert amit elöl nyújtottunk, az a szezon legjobb teljesítménye volt. Ehhez párosult egy olyan védekezés, melyet szívvel-lélekkel hajtottunk végre. Végre elhittük, hogy képesek vagyunk erre a játékra.

Tátrai Szonja: – Mindkét csapat keményen küzdött. Nagyon ki voltunk éhezve erre a játékra. Hátradőlni nem szabad, hiszen ugyanolyan kemény meccsek várnak ránk, és már a rájátszásra kell készülnünk.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában