Lőver Kupa

2024.04.06. 16:14

Nemzetközi úszóverseny negyedik alkalommal, Sopronban - fotók

A hétvégén rendezik meg a soproni Lőver Uszodában a IV. Lőver Kupát, melynek megnyitóját szombaton tartották meg. A nemzetközi megmérettetésre többek között Magyarországról, Ausztriából, Csehroszágból és Horvátországból érkeztek a versenyzők.

Kisalföld.hu

Negyedik alkalommal rendezik meg Sopronban a Lőver Kupát, amelyre idén összesen 7 országból 650 nevező regisztrált. A nemzetközi verseny megnyitóját szombaton tartották meg, amelyen részt vett Farkas Ciprián polgármester, Csiszár Szabolcs alpolgármester és Rádonyi László, a Soproni Vízmű Zrt. vezérigazgatója, valamint a sportesemény házigazdájának, a Széchy Tamás Sportiskolának elnöke, Koch Róbert.

A Lővér Kupán megjelenteket Farkas Ciprián köszöntötte, aki beszédében elmondta, a 2021-ben átadott Lőver Uszoda ez idáig számos hazai és nemzetközi versenynek adott otthont. - A korszerű uszodában megfordultak már nevesebbnél nevesebb versenyzők, sőt olimpikonok is, de a legcsodálatosabb érzés az, amikor gyerekekkel telik meg létesítmény. A város célja, hogy a soproni fiatalok szeressék a sportokat, és a mindennapi életük részévé váljon a testmozgás. A korszerű uszoda pedig lehetővé teszi, hogy modern környezetben űzzék a vizes sportokat - tette hozzá a polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában